0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pampeliškový med
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné asi na 1 až 1 a 1/2 kg

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8072 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2012 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé s vůní pampelišek...

Suroviny

jedlé květy 365 ks
pampelišky
krystalový cukr 2 kg

Postup

1

Omyté pampeliškové květy vložte do čtyřlitrového hrnce a přelijte dvěma litry vody. Čtvrt hodiny povařte.

2

Do druhého dne nechte květy louhovat, pak je vymačkejte přes plátno.

3

Přidejte citrony (nakrájené na kolečka a zbavené pecek) a cukr.

4

Vařte hodinu až devadesát minut; občas promíchejte zcela čistou, nejlépe novou vařečkou.

5

Horké plňte do sklenic, zavíčkujte je a obraťte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

Anonym

Kto vymyslel ten úžasný počet kvetov? Naozaj ich je treba toľko ako dní v roku, nedal sa použíť odhad v gramoch?

Anonym

Ten počet bude asi odhadnutý. Mám skoro stejný recept, tam se uvádí 400 květů. Každý květ váží jinak. Děti se při sbírání počítáním bavily. A výsledek je fakt výborný.

Vilma Doubková

Chtěla bych se zeptat,nemá-li někdo zkušenost s tekutostí tohoto medu-připadá mi moc tekutý!za jak dlouho ztuhne?Popřípadě čím by se dal upravit,aby konzistence byla tužší?

Lucie Smetanová

K čemu se pak dá tento med použít? Podobně jako med včelí, ke slazení čaje, nebo má i jiné využití?

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč