0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s medvědím česnekem

Rizoto s medvědím česnekem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2583 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 303 g
Tuky 96 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte ,medvědí rizoto‘ – doplníte tak dávku jarní energie.

Suroviny

vývar zeleninový 1.5 l
cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
máslo 50 g
rýže kulatozrnná 300 g
víno bílé 200 ml
kvalitní
parmazán 50 g
polovina nastrouhaný najemno, polovina na hoblinky
medvědí česnek (čerstvý) 2 hrsti
plné hrsti, nasekané
sůl a pepř
piniové oříšky 1 hrst
opražené

1 Zeleninový vývar přiveďte k varu a udržujte teplý. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte v hrnci se silným dnem lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut opékejte cibuli. Přisypte suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujte.

2 Přilijte víno, míchejte a na mírném plameni nechte všechnu tekutinu odpařit. Vlijte naběračku vývaru (60 ml) a znovu promíchejte a nechte odpařit. Takto po naběračkách pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus.

3 Vypněte plamen a vmíchejte strouhaný parmazán, medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a nechte chvíli odpočívat.

4 Podávejte na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu s praženými piniovými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit