Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rizoto s medvědím česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 46
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2583 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 303 g
Tuky 96 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte ,medvědí rizoto‘ – doplníte tak dávku jarní energie. Rizoto s medvědím česnekem na italský způsob je krémové a výborně se hodí jako romantická večeře ve dvou. Pokud si toto rizoto chcete nachystat i mimo ‚medvědí sezónu‘, můžete na závěr místo čerstvé bylinky přimíchat pesto z medvědího česneku.

Suroviny

vývar zeleninový 1,5 l
olivový olej 2 PL
rýže kulatozrnná 300 g
kvalitní
polovina nastrouhaný najemno, polovina na hoblinky
plné hrsti, nasekané
sůl a pepř
piniové oříšky 1 hrst
opražené

Postup

1

Zeleninový vývar přiveďte k varu a udržujte teplý. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte v hrnci se silným dnem lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut opékejte cibuli. Přisypte suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujte.

2

Přilijte víno, míchejte a na mírném plameni nechte všechnu tekutinu odpařit. Vlijte naběračku vývaru (60 ml) a znovu promíchejte a nechte odpařit. Takto po naběračkách pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus.

3

Vypněte plamen a vmíchejte strouhaný parmazán, medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a nechte chvíli odpočívat.

4

Podávejte na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu s praženými piniovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín