0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rizoto s medvědím česnekem

Rizoto s medvědím česnekem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2583 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 303 g
Tuky 96 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte ,medvědí rizoto‘ – doplníte tak dávku jarní energie.

Suroviny

vývar zeleninový 1,5 l
cibule 1 ks
olivový olej 2 PL
máslo 50 g
rýže kulatozrnná 300 g
víno bílé 200 ml
kvalitní
parmazán 50 g
polovina nastrouhaný najemno, polovina na hoblinky
medvědí česnek (čerstvý) 2 hrsti
plné hrsti, nasekané
sůl a pepř
piniové oříšky 1 hrst
opražené

Postup

1

Zeleninový vývar přiveďte k varu a udržujte teplý. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Rozpalte v hrnci se silným dnem lžíci olivového oleje a polovinu másla a na mírném plameni 5 minut opékejte cibuli. Přisypte suchou rýži a půl minuty za stálého míchání restujte.

2

Přilijte víno, míchejte a na mírném plameni nechte všechnu tekutinu odpařit. Vlijte naběračku vývaru (60 ml) a znovu promíchejte a nechte odpařit. Takto po naběračkách pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená na skus.

3

Vypněte plamen a vmíchejte strouhaný parmazán, medvědí česnek, zbývající máslo a olej. Osolte a opepřete. Přikryjte poklicí a nechte chvíli odpočívat.

4

Podávejte na talíři ozdobené hoblinkami parmazánu s praženými piniovými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč