0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kopřivová nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4797 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 452 g
Tuky 173 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi.

Suroviny

rohlíky 10 ks
vejce 6 ks
máslo 50 g
rozpuštěné, plus trochu na vymazání
sůl
muškátový oříšek špetka
kopřiva 2 hrsti
nasekaná
mandle 1 hrst
sekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.

3

Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.

4

Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky.

5

Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem.

6

V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.

7

Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky.

8

Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/05, str.30

Jana Englová

Nejlepší nádivka, co jsem kdy jedla :-) Doporučuji vyzkoušet!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč