Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kopřivová nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4807 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 454 g
Tuky 174 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi. Kopřivová nádivka zastoupí hlavní jídlo, ale můžete ji nachystat i jako svačinu pro rodinu či koledníky.

Suroviny

starých, či 8 žemlí, případně veku nebo bagetu
vejce 6 ks
vařené
rozpuštěné, plus trochu na vymazání formy
sůl
kopřiva 2 hrsti
nasekaná
sekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.

3

Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.

4

Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky.

5

Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem.

6

V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.

7

Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky.

8

Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

08.04.2010 12:35
Nejlepší nádivka, co jsem kdy jedla :-) Doporučuji vyzkoušet!
31.08.2007 13:43
Recept se nachází v č.4/05, str.30

Apetit magazín