Kopřivová nádivka

Kopřivová nádivka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4773 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 449 g
Tuky 173 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi.

Suroviny

rohlíky 10 ks
vejce 6 ks
uzené maso 400 g
máslo 50 g
rozpuštěné, plus trochu na vymazání
sůl
muškátový oříšek špetka
2 hrsti
kopřivy sekané
mandle 1 hrst
sekané
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.

2. Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky. Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem. V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.

3. Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky. Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.

Komentáře

Jana Englová

Nejlepší nádivka, co jsem kdy jedla :-) Doporučuji vyzkoušet!

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit