0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kopřivová nádivka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4797 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 452 g
Tuky 173 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi.

Suroviny

rohlíky 10 ks
vejce 6 ks
uzené maso 400 g
máslo 50 g
rozpuštěné, plus trochu na vymazání
sůl
muškátový oříšek špetka
kopřiva 2 hrsti
nasekaná
mandle 1 hrst
sekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.

3

Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.

4

Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky.

5

Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem.

6

V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.

7

Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky.

8

Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

Jana Englová

Nejlepší nádivka, co jsem kdy jedla :-) Doporučuji vyzkoušet!

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit