Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi. Kopřivová nádivka zastoupí hlavní jídlo, ale můžete ji nachystat i jako svačinu pro rodinu či koledníky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky.
Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.
Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky.
Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem.
V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.
Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky.
Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.
Komentáře