0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trik pro omáčky

omacka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pro výraznější chuť šťáv a omáček můžete použít ‚připečeniny‘ z nádoby, ve které jste opekli maso nebo rybu.  

Slijte z pánve všechen tuk a potom do ní nalijte tekutinu, kterou chcete použít do omáčky – vodu, vývar nebo víno. Odmíchejte všechny přípečky, provařte, popřípadě přeceďte. Připečeniny se rozpustí.

Související články

3× klasická česká omáčka
  • Tipy a triky

3× klasická česká omáčka

Jste ‚omáčkoví‘? Bez klasických omáček jako by česká kuchyně ani nebyla. Máme pro vás tři skvělé podzimní recepty na omáčku s masem....
Omáčka bez žmolků
  • Tipy a triky

Omáčka bez žmolků

Jak zahustit omáčku, aby byla krásně hladká, ale zároveň jste ji nemuseli protírat hustým sítem? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit