Omáčka s tmavými fazolemi

Omáčka s tmavými fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 230 g
Tuky 57 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Milujete čínskou kuchyni, ale nedaří se vám úhledně krájet maso nadrobno? Tohle je něco pro vás. Maso máte připravené předem, jen ho zpracovat – a výsledek bude úplně stejně chutný.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý
chilli paprička 1 ks
pokud nemáte rádi hodně ostré, vyberte semínka
vepřové maso mleté 450 g
fazolky zelené 350 g
tmavé sterilované, včetně nálevu
nudle rýžové 1 bal
široké
jarní cibulka 6 ks
sůl
pepř
Ve velké vysoké pánvi rozpalte olej a minutu až dvě na něm smažte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vsypte mleté maso, osmahněte ze všech stran (asi čtyři až pět minut), potom přidejte sterilované fazole včetně nálevu a směs důkladně promíchejte. Vařte zhruba čtyři minuty. Mezitím připravte podle návodu na obalu balíček rýžových nudlí. Hotové nudle přelijte omáčkou s masem a ozdobte jarními cibulkami nakrájenými podélně na nudličky. Podle chuti ještě osolte a opepřete – a můžete podávat.

Komentáře

Obchod Apetit