Milujete čínskou kuchyni, ale nedaří se vám úhledně krájet maso nadrobno? Tohle je něco pro vás. Maso máte připravené předem, jen ho zpracovat – a výsledek bude úplně stejně chutný.
Suroviny
rostlinný olej
2
PL
česnek
2
stroužky
zázvor (čerstvý)
2
cm
čerstvý
chilli paprička
1
ks
pokud nemáte rádi hodně ostré, vyberte semínka
vepřové maso mleté
450
g
fazolky zelené
350
g
tmavé sterilované, včetně nálevu
nudle rýžové
1
bal
široké
jarní cibulka
6
ks
sůl
pepř
Postup
1
Ve velké vysoké pánvi rozpalte olej a minutu až dvě na něm smažte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vsypte mleté maso, osmahněte ze všech stran (asi čtyři až pět minut), potom přidejte sterilované fazole včetně nálevu a směs důkladně promíchejte. Vařte zhruba čtyři minuty. Mezitím připravte podle návodu na obalu balíček rýžových nudlí. Hotové nudle přelijte omáčkou s masem a ozdobte jarními cibulkami nakrájenými podélně na nudličky. Podle chuti ještě osolte a opepřete - a můžete podávat.
Komentáře