Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1689 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 230 g
Tuky 57 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Milujete čínskou kuchyni, ale nedaří se vám úhledně krájet maso nadrobno? Tohle je něco pro vás. Maso máte připravené předem, jen ho zpracovat – a výsledek bude úplně stejně chutný.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
česnek 2 stroužky
zázvor (čerstvý) 2 cm
čerstvý
pokud nemáte rádi hodně ostré, vyberte semínka
fazolky zelené 350 g
tmavé sterilované, včetně nálevu
nudle rýžové 1 bal
široké
jarní cibulka 6 ks
sůl
pepř

Postup

1
Ve velké vysoké pánvi rozpalte olej a minutu až dvě na něm smažte prolisované stroužky česneku, nastrouhaný čerstvý zázvor a nasekanou chilli papričku. Vsypte mleté maso, osmahněte ze všech stran (asi čtyři až pět minut), potom přidejte sterilované fazole včetně nálevu a směs důkladně promíchejte. Vařte zhruba čtyři minuty. Mezitím připravte podle návodu na obalu balíček rýžových nudlí. Hotové nudle přelijte omáčkou s masem a ozdobte jarními cibulkami nakrájenými podélně na nudličky. Podle chuti ještě osolte a opepřete - a můžete podávat.

Komentáře

03.09.2007 16:09
Recept se nachází v č.10/05, str.18