0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík s ořechovou omáčkou

Králík s ořechovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík s ořechovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4562 kcal
Bílkoviny 337 g
Sacharidy 18 g
Tuky 351 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojte lahodné lokální suroviny a blýskněte se netradiční úpravou králíka s ořechovou omáčkou!

Suroviny

králičí maso 1,5 kg
máslo 100 g
rostlinný olej 3 PL
cibule 1 ks
střední
máslo 1 PL
rozetřené se lžící hladké mouky
vlašské ořechy hrst
mleté
citronová šťáva
z poloviny citronu
žloutek 1 ks
rozmíchaný se smetanou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
smetana 200 ml

Postup

1

Cibuli opékejte asi tři minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran.

2

Králíka mírně posolte, kastrol přikryjte pokličkou a duste maso asi půl hodiny (doba dušení ale záleží na stáří masa). Máslo rozetřené s moukou uhněťte do kuličky a dejte na chvilku do lednice.

3

Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy.

4

Zakápněte směs citronovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte, prohřejte – ale nevařte, aby se žloutek nesrazil. Ideální přílohou je rýže nebo  brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/04, str.45

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč