Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králík s ořechovou omáčkou
Králík s ořechovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík s ořechovou omáčkou

4/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4562 kcal
Bílkoviny 337 g
Sacharidy 18 g
Tuky 351 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojte lahodné lokální suroviny a blýskněte se netradiční úpravou králíka s ořechovou omáčkou!

Suroviny

máslo 100 g
rostlinný olej 3 PL
střední
rozetřené se lžící hladké mouky
z poloviny citronu
rozmíchaný se smetanou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
smetana 200 ml

Postup

1

Cibuli opékejte asi tři minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran.

2

Králíka mírně posolte, kastrol přikryjte pokličkou a duste maso asi půl hodiny (doba dušení ale záleží na stáří masa). Máslo rozetřené s moukou uhněťte do kuličky a dejte na chvilku do lednice.

3

Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy.

4

Zakápněte směs citronovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte, prohřejte – ale nevařte, aby se žloutek nesrazil. Ideální přílohou je rýže nebo  brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:36
Recept se nachází v č.10/04, str.45

Apetit magazín