Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík s ořechovou omáčkou

Králík s ořechovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králík s ořechovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4562 kcal
Bílkoviny 337 g
Sacharidy 18 g
Tuky 351 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojte lahodné lokální suroviny a blýskněte se netradiční úpravou králíka s ořechovou omáčkou!

Suroviny

máslo 100 g
rostlinný olej 3 PL
střední
rozetřené se lžící hladké mouky
z poloviny citronu
rozmíchaný se smetanou
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
smetana 200 ml

Postup

1

Cibuli opékejte asi tři minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran.

2

Králíka mírně posolte, kastrol přikryjte pokličkou a duste maso asi půl hodiny (doba dušení ale záleží na stáří masa). Máslo rozetřené s moukou uhněťte do kuličky a dejte na chvilku do lednice.

3

Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy.

4

Zakápněte směs citronovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte, prohřejte – ale nevařte, aby se žloutek nesrazil. Ideální přílohou je rýže nebo  brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 18:36
Recept se nachází v č.10/04, str.45

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč