Spojte lahodné lokální suroviny a blýskněte se netradiční úpravou králíka s ořechovou omáčkou!
Suroviny
Postup
Cibuli opékejte asi tři minuty v silnostěnném kastrolu na směsi másla a oleje. Přidejte kousky masa a opečte je ze všech stran.
Králíka mírně posolte, kastrol přikryjte pokličkou a duste maso asi půl hodiny (doba dušení ale záleží na stáří masa). Máslo rozetřené s moukou uhněťte do kuličky a dejte na chvilku do lednice.
Vyjměte maso z kastrolu a uchovejte v teple. Do šťávy vložte kuličku z másla a mouky a nechte ji přejít varem. Stáhněte plamen, omáčku přelijte přes cedník a zahustěte mletými vlašskými ořechy.
Zakápněte směs citronovou šťávou, ještě omáčku krátce povařte a nakonec ji zjemněte žloutkem rozmíchaným se smetanou. Promíchejte, dosolte, prohřejte – ale nevařte, aby se žloutek nesrazil. Ideální přílohou je rýže nebo brambory.
Komentáře