Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně využívá aktuální nabídky trhu – zeleninu můžete libovolně kombinovat.
Suroviny
broskve
2
ks
oloupaná
zázvor (čerstvý)
1
ks
cca 5 cm, oloupaný, na tenké plátky
cibule
4
ks
malé, na šikmé plátky
jogurt bílý
150
ml
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý, krájený najemno, lze nahradit petrželkou
z jednoho citronu
zelenina
400
g
červené a zelené papriky, sušená rajčata, olivy, vše nakrájené na kousky
vinný ocet bílý
2
PL
kuskus
300
g
olivový olej
1
PL
kari pasta
1
PL
lze nahradit mletým kari, rozetřeným s trochou oleje
voda
200
ml
vařící
sůl
Postup
1
Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.
2
Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou kari pastou.
3
Hotový kuskus smíchejte se zeleninou a podávejte s broskvovou omáčkou a ochuceným jogurtem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskvový sen: Menu vyladěné s broskvemi(4 recepty )
Komentáře