Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1760 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 295 g
Tuky 30 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně vy­užívá aktuální nabídky trhu – zeleninu můžete libovolně kombinovat.

Suroviny

oloupaná
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, oloupaný, na tenké plátky
malé, na šikmé plátky
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, krájený najemno, lze nahradit petrželkou
z jednoho citronu
červené a zelené papriky, sušená rajčata, olivy, vše nakrájené na kousky
vinný ocet bílý 2 PL
kuskus 300 g
olivový olej 1 PL
lze nahradit mletým kari, rozetřeným s trochou oleje
voda 200 ml
vařící
sůl

Postup

1

Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.

2

Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou kari pastou.

3

Hotový kuskus smíchejte se zeleninou a podávejte s broskvovou omáčkou a ochuceným jogurtem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

30.08.2007 08:13
Recept se nachází v č.8/04, str.41
10.08.2007 15:04
Kuskus je super, ochuceny jogurt take a dobre chutna i ta broskvova "omacka", ale nedala jsem do ni zdaleka vsechen zazvor, podle me by se to pak nedalo jist. Pritelovi broskve nechutnaly, ale zbytek ano, takze muzu doporucit :-)

Apetit magazín