Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1760 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 295 g
Tuky 30 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně vy­užívá aktuální nabídky trhu – zeleninu můžete libovolně kombinovat.

Suroviny

broskve 2 ks
oloupaná
zázvor (čerstvý) 1 ks
cca 5 cm, oloupaný, na tenké plátky
cibule 4 ks
malé, na šikmé plátky
jogurt bílý 150 ml
koriandr 1 hrst
čerstvý, krájený najemno, lze nahradit petrželkou
citronová štáva
z jednoho citronu
zelenina 400 g
červené a zelené papriky, sušená rajčata, olivy, vše nakrájené na kousky
vinný ocet bílý 2 PL
kuskus 300 g
olivový olej 1 PL
kari pasta 1 PL
lze nahradit mletým kari, rozetřeným s trochou oleje
voda 200 ml
vařící
sůl

1Broskve nakrájejte na kousky a smíchejte se zázvorem, jarními cibulkami a octem.

2Jogurt rozmixujte s koriandrem a solí. Kuskus a olej dejte do mísy a zalijte podle návodu vařící vodou s rozmíchanou kari pastou.

3Hotový kuskus smíchejte se zeleninou a podávejte s broskvovou omáčkou a ochuceným jogurtem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Kuskus je super, ochuceny jogurt take a dobre chutna i ta broskvova "omacka", ale nedala jsem do ni zdaleka vsechen zazvor, podle me by se to pak nedalo jist. Pritelovi broskve nechutnaly, ale zbytek ano, takze muzu doporucit :-)

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit