0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vyrobit voňavý cukr

vanilkové rohlíčky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vanilkový cukr dodá lahodnou vůni každému moučníku, krému či dezertu. Co ale zkusit dát cukru netradiční aroma?

 

Aromatické přísady můžete k cukru vložit pár dní předem nebo je rovnou společně rozmixovat najemno.

  • Mátový cukr se skvěle hodí k dezertům, v nichž hrají prim citrusy.
  • Dezerty z bílé čokolády dotáhnete k dokonalosti vůní levandule nebo růžových lístků a sytým čokoládovým dortům dá říz cukr se špetkou chilli.
  • Jednoduché piškotové moučníky osvěží cukr s citronovou kůrou.

Související články

Jak při pečení ubrat bílý cukr a přesto si pochutnat
  • Suroviny

Jak při pečení ubrat bílý cukr a přesto si pochutnat

Cukr nás provází na každém kroku, zvlášť pokud v jídelníčku převažují průmyslově zpracované potraviny - je jedno, zda jsou sladké, či slané. Naštěstí se na obalu výrobku vždy píše, kolik cukru s nimi do sebe dostanete. Snižování cukru...
Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek
  • Zajímavosti

Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek

Ochutnali jsme kurz výroby čokoládových pralinek v kuchařském studiu Ola Kala a můžeme ho jen doporučit. Michal Nikodem vám vysvětlí, jak zacházet s čokoládou a jaké zázraky z ní můžete vyrobit. Ochutnáte rozdíly mezi čokoládou z různých...
Autor: Apetit

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit