Roztomilé dortíky podávejte s pomerančovým likérem, skvělý dezert na líné víkendové odpoledne.
Suroviny
bílek
150
ml
z cca 4 vajec
hnědý cukr
175
g
přírodní nebo třtinový
škrob
2
PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý
2
ČL
Na dokončení
smetana ke šlehání
250
ml
nejlépe 40%
pomerančový likér
k podávání
Postup
1
Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu vypracujte podle základního receptu, použijte při tom hnědý cukr.
2
Směs rozdělte do dvanácti formiček na muffiny o objemu 125 ml, vyložených papírovými košíčky. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte jednu hodinu. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Pak opatrně seřízněte vršky pavlov, naplňte ušlehanou smetanou a přiklopte odříznutými vršky. Podávejte ihned se sklenkou likéru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak připravit dokonalý dort Pavlova? Zkuste to na několik různých způsobů(12 receptů)
- Cupcake: roztomilá a delikátní zmenšenina dortu(26 receptů)
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů)
- 12 receptů na nebesky nadýchanou, slavnostní a přesto snadnou pavlovu(12 receptů)