0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílkové dortíky s hnědým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 207 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé dortíky podávejte s pomerančovým likérem, skvělý dezert na líné víkendové odpoledne.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
hnědý cukr 175 g
přírodní nebo třtinový
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
nejlépe 40%
pomerančový likér
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu vypracujte podle základního receptu, použijte při tom hnědý cukr.

2

Směs rozdělte do dvanácti formiček na muffiny o objemu 125 ml, vyložených papírovými košíčky. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte jednu hodinu. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Pak opatrně seřízněte vršky pavlov, naplňte ušlehanou smetanou a přiklopte odříznutými vršky. Podávejte ihned se sklenkou likéru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč