0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílkové dortíky s hnědým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1667 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 207 g
Tuky 83 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roztomilé dortíky podávejte s pomerančovým likérem, skvělý dezert na líné víkendové odpoledne.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
hnědý cukr 175 g
přírodní nebo třtinový
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
nejlépe 40%
pomerančový likér
k podávání

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu vypracujte podle základního receptu, použijte při tom hnědý cukr.

2

Směs rozdělte do dvanácti formiček na muffiny o objemu 125 ml, vyložených papírovými košíčky. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a pečte jednu hodinu. Pak troubu vypněte a pavlovy v ní nechte úplně vychladnout. Pak opatrně seřízněte vršky pavlov, naplňte ušlehanou smetanou a přiklopte odříznutými vršky. Podávejte ihned se sklenkou likéru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit