Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 202
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6760 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 600 g
Tuky 380 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a jahody se k sobě báječně hodí! Tento koláč je ultrasnadný a z naprosto běžných surovin. Jahodový cheesecake s bazalkovým cukrem není možná tradiční kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Recept na pečený cheesecake si rozhodně poznamenejte, protože až přijde jahodová sezóna, nebudete zaskočeni.

Související recepty

Suroviny

sušenky 280 g
např. Lotus nebo BeBe Dobré ráno s oříšky
máslo 150 g
rozpuštěné
čerstvý např. lučina v kostkách, Philadelphia atd.
nastrouhaná kůra, vymačkaná šťáva
Na jahody
jahody 500 g
krystalový cukr 100 g
bazalka 1 hrst
lístky

Postup

1

Sušenky rozdrťte (ručně nebo v mixéru) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a sušenky upěchujte na dno, případně i na boky formy. Dejte do lednice vychladit a mezitím si připravte náplň.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

Do mísy dejte sýr, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou kůru i šťávu. Přidejte žloutky, prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus.

4

Pečte asi 30 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Na závěr ho potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 5 minut zapéct. Vyjměte cheesecake z trouby a nechte ho zchladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte.

5

Mezitím připravte bazalkový cukr. Cukr s lístky bazalky nasypte do mixéru a promixujte, aby se cukr zabarvil (suroviny také můžete společně podrtit v hmoždíři). Cukr přesypte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu.

 
6

Před podáváním cheesecake ozdobte rozpůlenými jahodami a posypte bazalkovým cukrem. (Cukr sypejte na cheesecake vždy až těsně před podáváním, kdyby zůstal na dezertu déle, začal by vlhnout.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

13.06.2016 17:40

Je výborný, akorát jsem použila vanickovy tvaroh, musela jsem déle péct. Ale nebyl suchý a všem moc chutnal. A bazalkovy cukr nemá chybu!

23.04.2016 07:32

Dobrý den,
na formu s jakým průměrem je tento recept zadán?

27.04.2016 11:01

S formou o průměru 24 cm určitě neuděláte chybu :-)!

07.12.2014 16:08

Úžasný cheescake! Povedl se na jedničku a nemá chybu. Bála jsem se toho bazalkového pesta a je také naprosto skvělé :)

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...