Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 172
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6600 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 596 g
Tuky 365 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a jahody se k sobě báječně hodí! Tento koláč je ultrasnadný a z naprosto běžných surovin. Jahodový cheesecake s bazalkovým cukrem není možná tradiční kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. 

Suroviny

sušenky 280 g
např. Lotus nebo BeBe Dobré ráno s oříšky
máslo 150 g
rozpuštěné
čerstvý např. Lučina v kostkách, Philadelphia, Buko
nastrouhaná kůra, vymačkaná šťáva
Na jahody
jahody 500 g
krystalový cukr 100 g
bazalka 1 hrst

Postup

1

Sušenky rozdrťte (ručně nebo v mixéru) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a sušenky upěchujte na dno, případně i na boky formy. Dejte do lednice vychladit a mezitím si připravte náplň.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Do mísy dejte sýr, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou kůru i šťávu. Přidejte žloutky, prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus.

4

Pečte asi 30 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Na závěr ho potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 5 minut zapéct. Vyjměte cheesecake z trouby a nechte ho zchladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte.

5

Mezitím připravte bazalkový cukr. Cukr s lístky bazalky nasypte do mixéru a promixujte, aby se cukr zabarvil (suroviny také můžete společně podrtit v hmoždíři). Cukr přesypte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu.

 
6

Před podáváním cheesecake ozdobte rozpůlenými jahodami a posypte bazalkovým cukrem. (Cukr sypejte na cheesecake vždy až těsně před podáváním, kdyby zůstal na dezertu déle, začal by vlhnout.)

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

13.06.2016 17:40

Je výborný, akorát jsem použila vanickovy tvaroh, musela jsem déle péct. Ale nebyl suchý a všem moc chutnal. A bazalkovy cukr nemá chybu!

23.04.2016 07:32

Dobrý den,
na formu s jakým průměrem je tento recept zadán?

27.04.2016 11:01

S formou o průměru 24 cm určitě neuděláte chybu :-)!

07.12.2014 16:08

Úžasný cheescake! Povedl se na jedničku a nemá chybu. Bála jsem se toho bazalkového pesta a je také naprosto skvělé :)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč