0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

4 / 5. Počet hodnocení: 153
Více než hodinu Velmi snadné Na 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6600 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 596 g
Tuky 365 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalka a jahody se k sobě báječně hodí! Tento koláč je ultrasnadný a z naprosto běžných surovin. Jahodový cheesecake s bazalkovým cukrem není možná tradiční kombinace, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. 

Suroviny

sušenky 280 g
např. Lotus nebo BeBe Dobré ráno s oříšky
máslo 150 g
rozpuštěné
krémový sýr 300 g
čerstvý např. Lučina v kostkách, Philadelphia, Buko
tvaroh měkký 500 g
zakysaná smetana 2 bal
citron 2 ks
nastrouhaná kůra, vymačkaná šťáva
žloutek 4 ks
krupicový cukr 250 g
Na jahody
jahody 500 g
krystalový cukr 100 g
bazalka 1 hrst

Postup

1

Sušenky rozdrťte (ručně nebo v mixéru) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a sušenky upěchujte na dno, případně i na boky formy. Dejte do lednice vychladit a mezitím si připravte náplň.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Do mísy dejte sýr, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou kůru i šťávu. Přidejte žloutky, prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus.

4

Pečte asi 30 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Na závěr ho potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 5 minut zapéct. Vyjměte cheesecake z trouby a nechte ho zchladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte.

5

Mezitím připravte bazalkový cukr. Cukr s lístky bazalky nasypte do mixéru a promixujte, aby se cukr zabarvil (suroviny také můžete společně podrtit v hmoždíři). Cukr přesypte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu.

 
6

Před podáváním cheesecake ozdobte rozpůlenými jahodami a posypte bazalkovým cukrem. (Cukr sypejte na cheesecake vždy až těsně před podáváním, kdyby zůstal na dezertu déle, začal by vlhnout.)

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Komentáře

Kateřina Vodrážková

Úžasný cheescake! Povedl se na jedničku a nemá chybu. Bála jsem se toho bazalkového pesta a je také naprosto skvělé :)

Pavla Sychrová

Dobrý den,
na formu s jakým průměrem je tento recept zadán?

Petra Petrová

Je výborný, akorát jsem použila vanickovy tvaroh, musela jsem déle péct. Ale nebyl suchý a všem moc chutnal. A bazalkovy cukr nemá chybu!

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý
  • Tipy a triky

12 moučníků s cuketami, které bude chtít ochutnat každý

Rostou vám na zahrádce cukety jako z vody nebo jste si snad domů přinesli plný košík úrody z farmářského trhu a nevíte co s nimi? Upečte si je nasladko. Pečení se zeleninou se nemusíte bát, cítit ji v dezertech téměř nebudete, přesto v...

Obchod Apetit