Jsou rychlá, sytá a k zbláznění lahodná. Jídla zapečená se sýrem či smetanou umějí v zimě zvednout náladu. Tentokrát si pochutnají i vegetariáni. První dva z našich pokrmů připravíte zcela bez masa, v posledním se pod příkrovem z brambor skrývá jen lehká ryba.
V našem receptu na zapečenou zahradnickou směs najdete zeleninu z letní zahrádky – květák, brokolici a chřest. Vy však raději v pekáčku zapečte kořenovou zeleninu. Mrkev, petržel, pastinák i celer budou se sýrovou omáčkou chutnat také skvěle.
Zapékané těstoviny po florentsku můžete připravit s různými druhy těstovin. Kromě penne se hodí například i farfalle či fusilli. Houby, česnek a sýr jsou vždy sázka na jistotu, pokud hledáte inspiraci na sytou zimní večeři.
Zapečená ryba vás okouzlí – v jednom pekáčku připravíte maso i zeleninovou přílohu. Pokud nemáte chuť na rybí maso, můžete stejným způsobem zapékat v krémové omáčce také kuřecí nebo krůtí nudličky.