Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečte to!

zapečené brambory
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou rychlá, sytá a k zbláznění lahodná. Jídla zapečená se sýrem či smetanou umějí v zimě zvednout náladu. Tentokrát si pochutnají i vegetariáni. První dva z našich pokrmů připravíte zcela bez masa, v posledním se pod příkrovem z brambor skrývá jen lehká ryba.

V našem receptu na zapečenou zahradnickou směs najdete zeleninu z letní zahrádky – květák, brokolici a chřest. Vy však raději v pekáčku zapečte kořenovou zeleninu. Mrkev, petržel, pastinák i celer budou se sýrovou omáčkou chutnat také skvěle.

Zapékané těstoviny po florentsku můžete připravit s různými druhy těstovin. Kromě penne se hodí například i farfalle či fusilli. Houby, česnek a sýr jsou vždy sázka na jistotu, pokud hledáte inspiraci na sytou zimní večeři.

Zapečená ryba vás okouzlí – v jednom pekáčku připravíte maso i zeleninovou přílohu. Pokud nemáte chuť na rybí maso, můžete stejným způsobem zapékat v krémové omáčce také kuřecí nebo krůtí nudličky.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...