Zapečené těstoviny se sýrem a oříšky

Zapečené těstoviny se sýrem a oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3718 kcal
Bílkoviny 159 g
Cukr 340 g
Tuky 190 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vydatné a snadné. Použijte jakýkoli zbylý sýr.

Suroviny

těstoviny 500 g
kolínka, trubičky, vřetena
mléko 850 ml
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek 1 ČL
nastrouhaný
šunka 200 g
nakrájená na kostičky, lze nahrdit uzeným masem
ořechy 90 g
mix, nasekané nebo rozdrcené
petrželka hrst
jemně nasekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Uvařte těstoviny Vodu ve velkém hrnci uveďte do varu, osolte, vsypte těstoviny a podle návodu na obalu povařte tak, aby byly pevné na skus. Pak je sceďte. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.

2. Připravte omáčku Mléko vlijte do většího silnostěnného hrnce, přidejte máslo a mouku, pořádně promíchejte, okořeňte muškátovým oříškem, opepřete a osolte. Přiveďte k varu. Pak zmírněte žár a za stálého míchání vařte pět až sedm minut, až vznikne hustá hladká omáčka.

3. Přidejte sýr a těstoviny Přisypte do omáčky těstoviny i šunku, a pokud jste zvolili tvrdé sýry, nastrouhejte je. Promíchejte a směs vlijte do zapékací misky nebo pekáčku. Měkké sýry rozdělte na kousky a naklaďte mezi těstoviny. Petrželku a oříšky smíchejte a směsí posypte povrch těstovin. Zapékejte asi půl hodiny, až povrch zezlátne a oříšky budou křupavé.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit