Syté, teplé, ideální!
Suroviny
máslo
50
g
brambory
750
g
olivový olej
1
PL
krůtí stehna
600
g
nebo jiné maso, pečené
zakysaná smetana
200
ml
hořčice kremžská
2
PL
parmazán
hrst
nastrouhaný
muškátový oříšek
špetka
nastrouhaný
rozmarýn
snítka
čerstvý
sůl
pepř
Postup
1
Brambory (ideální budou pevné žlutomasé) oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte do měkka – trvá to 12–15 minut.
2
Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní.
3
Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte krůtí maso nakrájené na kousky.
4
Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou rozšlehejte s hořčicí a přelijte přes maso.
5
Posypte parmazánem a zapékejte v troubě rozpálené na 190 °C (u horkovzdušné na 170 °C) půl hodiny, dokud povrch nezezlátne.
Komentáře
Od receptu jsem očekávala více. Málo pikantní.