Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůta zapečená s bramborami

Krůta zapečená s bramborami

4.3/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2489 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 156 g
Tuky 130 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté, teplé, ideální!

Suroviny

olivový olej 1 PL
nebo jiné maso, pečené
hořčice kremžská 2 PL
nastrouhaný
nastrouhaný
rozmarýn snítka
čerstvý
sůl
pepř

Postup

1

Brambory (ideální budou pevné žlutomasé) oloupejte, nakrájejte na kolečka nebo klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte do měkka – trvá to 12–15 minut.

2

Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní.

3

Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte krůtí maso nakrájené na kousky.

4

Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou rozšlehejte s hořčicí a přelijte přes maso.

5

Posypte parmazánem a zapékejte v troubě rozpálené na 190 °C (u horkovzdušné na 170 °C) půl hodiny, dokud povrch nezezlátne.

Související články

Komentáře

27.04.2017 19:28

Od receptu jsem očekávala více. Málo pikantní.

31.08.2007 08:54
Recept se nachází v č.1/05, str.14

Apetit magazín