0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Znáte růžovou sůl?

růžová sůl
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Himalájská růžová sůl je čistě přírodní sůl, která obsahuje pro tělo důležité minerály. Můžete se s ní setkat v kosmetice, přírodní medicíně a jedlá varianta má samozřejmě své místo i v kuchyni.
 

 

Růžová sůl (zbarvení způsobuje oxid železitý) se dá použít jako běžná sůl. Nejčastěji se prodává ve formě hrubých krystalů, seženete ji i namletou. Tato sůl se hodí se na studenou i teplou kuchyni, můžete s ní posypat domácí housky nebo obyčejný chléb s máslem. Její kvalita rozhodně převyšuje běžnou sůl a to platí i o ceně. 400 gramů koupíte cca za 30 Kč.

Související články

Udělejte si vlastní ochucenou sůl
  • Tipy a triky

Udělejte si vlastní ochucenou sůl

Pravou, domácí ochucenou sůl, bez chemie a zbytečných přísad si můžete připravit snadno a rychle. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je kvalitní sůl, bylinky a trocha té fantazie. Pro začátek pro vás máme pár tipů. ...
Znáte uzenou sůl?
  • Tipy a triky

Znáte uzenou sůl?

Tahle voňavá chuťovka by neměla chybět doma těm, co rádi grilují, připravují steaky, pečené brambory nebo třeba omelety.  Použít ji můžete také do marinád na maso, nejlépe s olivovým olejem. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit