Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.8/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1807 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 320 g
Tuky 33 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle úpravě mají ‚zemáky‘ opravdu zemitou chuť, podobnou té, pro kterou milujeme brambory pečené ve žhavém popelu. Slupka je propečená do křupava a vnitřek tak měkký, že se skoro rozpadá. Pozor na to, abyste brambory vyloupali ze slaného kabátu co nejdřív, aby je sůl nestihla příliš prostoupit.

Suroviny

česnek 2 stroužky
oloupaný, překrojený
olej
na vymazání formy a zakapání brambor
rozmarýn 2 PL
čerstvý
brambory 1,5 kg
malé, neloupané, pečlivě omyté a osušené
sůl mořská 750 g
hrubá

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Kulatou formu o průměru 30 cm vytřete česnekem a potřete olejem. (Formu můžete ještě vyložit pečicím papírem, pak znovu potřít olejem a posypat česnekem.)

2

Na dno formy nasypte byliny a na ně naklaďte hustě vedle sebe brambory.

3

V míse promíchejte sůl a mouku, pomalu přilévejte asi 120 ml vody, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji na brambory ve formě a hlavně mezi ně.

4

Pečte na střední příčce trouby. Formu vyjměte a nechte pět minut vychladnout; vyklopte brambory na velký talíř a vyloupejte je ze slaného obalu. Podávejte se zakysanou smetanou, zakápnuté trochou oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 17:39
Recept se nachází v č.9/04, str.88

Apetit magazín