Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mořský vlk pečený v soli

Mořský vlk pečený v soli

3.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 294 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž tradičním způsobem těží mořská sůl maximální kvality.

Suroviny

mořský vlk 2 ks
celýí, vykuchaní, každý cca 350g
estragon svazek
kerblík svazek
malý
2 snítek
fenyklová nať
sůl mořská 1 kg
hrubá
bageta
k podávání
salát
listy, k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Postup

1

1 Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200°C. Ryby omyjte a osušte. Břišní dutiny vyplňte většinou bylinek.

2

Sůl smíchejte s bílky a podle potřeby přilijte 50-100ml vody. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

3 Polovinu solné směsi nasypte na plech vyložený pečicím papírem na dvě hromádky a rozhrňte podle velikosti a tvaru ryb. Navrch položte ryby, obložte zbylými bylinkami a zasypte zbylou solnou směsí tak, aby v ní ryby byly uzavřené. Pečte 15-20 minut, až solná krusta zezlátne.

3

Vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout, krustu svrchu rozbijte a odloupněte. Z ryb stáhněte kůži a podávejte s pečivem, listy salátu a olejem na zakápnutí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...