Mořský vlk pečený v soli

Mořský vlk pečený v soli

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 294 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž tradičním způsobem těží mořská sůl maximální kvality.

Suroviny

mořský vlk 2 ks
celýí, vykuchaní, každý cca 350g
estragon svazek
kerblík svazek
malý
2 snítek
fenyklová nať
sůl mořská 1 kg
hrubá
bílek 2 ks
bageta
k podávání
salát
listy, k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200°C. Ryby omyjte a osušte. Břišní dutiny vyplňte většinou bylinek.

Sůl smíchejte s bílky a podle potřeby přilijte 50–100ml vody. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

Polovinu solné směsi nasypte na plech vyložený pečicím papírem na dvě hromádky a rozhrňte podle velikosti a tvaru ryb. Navrch položte ryby, obložte zbylými bylinkami a zasypte zbylou solnou směsí tak, aby v ní ryby byly uzavřené. Pečte 15–20 minut, až solná krusta zezlátne. 

Vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout, krustu svrchu rozbijte a odloupněte. Z ryb stáhněte kůži a podávejte s pečivem, listy salátu a olejem na zakápnutí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit