0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský vlk pečený v soli

Mořský vlk pečený v soli

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 294 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž tradičním způsobem těží mořská sůl maximální kvality.

Suroviny

mořský vlk 2 ks
celýí, vykuchaní, každý cca 350g
estragon svazek
kerblík svazek
malý
2 snítek
fenyklová nať
sůl mořská 1 kg
hrubá
bílek 2 ks
bageta
k podávání
salát
listy, k podávání
olivový olej
panenský, k podávání

Předehřejte horkovzdušnou troubu na 200°C. Ryby omyjte a osušte. Břišní dutiny vyplňte většinou bylinek.

Sůl smíchejte s bílky a podle potřeby přilijte 50–100ml vody. Dobře promíchejte a nechte chvíli odpočinout.

Polovinu solné směsi nasypte na plech vyložený pečicím papírem na dvě hromádky a rozhrňte podle velikosti a tvaru ryb. Navrch položte ryby, obložte zbylými bylinkami a zasypte zbylou solnou směsí tak, aby v ní ryby byly uzavřené. Pečte 15–20 minut, až solná krusta zezlátne. 

Vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout, krustu svrchu rozbijte a odloupněte. Z ryb stáhněte kůži a podávejte s pečivem, listy salátu a olejem na zakápnutí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit