Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 20 min
3,5 (11x)
1. 11. 2016
Mořský vlk pečený v soli


Snadné
< 20 min
3,5 (11x)

Francouzi téměř nepoužívají kamennou sůl. Na poloostrově Guérande, na jižním výběžku Bretaně, se totiž tradičním způsobem těží mořská sůl maximální kvality.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 294 kcal
  • Bílkoviny 58 g
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 4 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2013/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,5/5

Hodnocení receptu

3,5/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/11

Čím se na podzim rozmazlit a zahřátSpeciality francouzské kuchyněHříšné karamelové dezertyZvěřinové hodyJedlé dárky s předstihem

Související články

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se surovina uvnitř rychle vysušila. Zároveň zpomalí přenos žáru a zajistí, že se uvnitř všechno peče rovnoměrně. Výsledkem je ta nejjemější ryba, kterou jste kdy ochutnali. Jak tedy na to?