Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šest důvodů, proč přejít na raw čokoládu

Šest důvodů, proč přejít na raw čokoládu
sdílet:
Blahodárné účinky čokolády či spíše kakaa jsou známé již dlouhou dobu. Konzumací tabulky mléčné čokolády však našemu tělu příliš neprospějeme. Spíš naopak.

Lepší volbou je sáhnout po tmavé čokoládě s vysokým podílem kakaa nebo po tzv. raw čokoládě. "Díky tomu, že neprochází tepelnou úpravou, si uchovává maximum zdraví prospěšných vlastností," říká Veronika Hanzlíková, výživová poradkyně Košík.cz.

Takže se z ní může stát ideální součást dobré snídaně anebo podzimního mlsání. 

5 důvodů, proč mlsat raw čokoládu

1. Její výhoda spočívá především v tom, že je bohatá na antioxidanty. Obsahuje jich dokonce až 4x více než běžně zpracovaná tmavá čokoláda a 20x víc než borůvky.

2. V raw čokoládě naleznete až 300 minerálů a dalších látek. Kakao totiž obsahuje mimo jiné magnézium, zinek a je bohaté na vitaminy skupiny B.

3. Raw čokoláda je skvělá pro osoby trpící potravinovou intolerancí či alergií. Nenajdete v ní totiž žádné mléčné složky ani lepek.

4. Čokoláda vám pomůže zvládat výkyvy nálad. Kakao zvyšuje v mozku hladinu serotoninu, nazývaného také hormon štěstí, čímž pomáhá vyrovnávat jeho pokles například při PMS.

5. Čokoláda chrání vaše srdce. Vysoký obsah flavonoidů v raw kakau pomáhá regenerovat a zpevňovat cévy a působí jako prevence diabetu II. typu.

6. Díky vysokému obsahu magnézia je raw čokoláda skvělou prevencí osteoporózy. Prokazatelně snižuje krevní tlak i hladinu „špatného“ LDL cholesterolu.

Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...