Tradičně se štóla na rozdíl od vánočky peče s předstihem, aby se stihla rozležet. Tuhle tvarohovou však můžete jíst okamžitě, je totiž krásně vláčná. Upečte ji rodině k snídani, aby vám nechodili tajně mlsat cukroví...
Tradičně se štóla na rozdíl od vánočky peče s předstihem, aby se stihla rozležet. Tuhle tvarohovou však můžete jíst okamžitě, je totiž krásně vláčná. Upečte ji rodině k snídani, aby vám nechodili tajně mlsat cukroví...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
500
g
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
moučkový cukr
100
g
vanilkový cukr
1
bal
vejce
2
ks
250
g
tučný tvaroh
sůl
špetka
rum
3
PL
tuzemský
máslo
250
g
změklého
rozinky
150
g
propláchnutých
kandované ovoce
100
g
barevného
citronová kůra
1
PL
strouhaná z biocitronu
mandle
100
g
loupaných, nasekaných
marcipán
150
g
Na potření
máslo
70
g
rozpuštěné
moučkový cukr
120
g