Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.
Suroviny
mleté maso (mix hovězího a vepřového)
1,5
kg
cibule
2
ks
najemno
hořčice francouzská
4
PL
nebo plnotučná
majoránka (drhnutá)
1
PL
vejce
2
ks
kečup ostrý
4
PL
česnek
5
stroužků
prolisované
strouhanka
z čerstvého toustového chleba, na zahuštění
koření mleté maso
2
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení
Postup
1
Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte.
2
Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.
3
Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně.
4
Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Karbanátky 32x jinak(32 receptů)
- Česká kuchyně – maso a spol.(18 receptů)
- 13 receptů s mletým masem aneb levné a chutné večere i obědy pro celou rodinu(15 receptů)
Komentáře
Anonym
23.03.2006 17:17
Bohous
Anonym
06.09.2006 12:03
opravdu skvele!
Anonym
28.04.2006 09:55
Strouhanka
Anonym
03.06.2006 11:15
Strouhanka
Adam Vícha
24.10.2015 05:14
představte si, že i z
představte si, že i z čerstvých rohlíků, jako například na vídeňský řízek...
Anonym
03.10.2006 18:22
Díky za vyhledávač
Anonym
03.09.2008 11:52
Karbanátky
Anonym
30.11.2006 21:22
lehčí varianta
Anonym
29.12.2006 11:22
delikátní
Anonym
04.09.2007 15:50
Apetit 1/06