0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí & houbové karbanátky

Hovězí & houbové karbanátky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 91 g
Tuky 93 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.

Suroviny

tuk 2 PL
cibule 1 ks
střední
žampiony 200 g
nakrájené nadrobno, lze nahradit hřiby
mrkev 1 ks
nastrouhaná
sůl
kmín
pepř
česnek 2 stroužky
prolisovaný
housky 1.5 ks
na kostky
mléko
vejce 2 ks
majoránka (drhnutá) 1 špetka
hovězí maso mleté 500 g
strouhanka

1 Na 2 lžících tuku nechte zesklovatět 1 střední cibuli, přidejte 200 g žampionů či hřibů, nakrájených nadrobno, a 1 mrkev, nastrouhanou, osolte, okmínujte a opepřete. Opékejte, aby houby změkly.

2 Pak směs vmíchejte spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1½ houskou nakrájenou na kostky, namočené do mléka a vymačkané, 2 vejci a špetkou majoránky do 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa. Podle potřeby přidejte strouhanku. Vytvarujte karbanátky a opečte na tuku.

Vyzkoušejte také: tuňákovou exotiku, pečené karbanátky s vínem a citronem, kapustové karbanátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit