Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.
Postup
1
Na 2 lžících tuku nechte zesklovatět 1 střední cibuli, přidejte 200 g žampionů či hřibů, nakrájených nadrobno, a 1 mrkev, nastrouhanou, osolte, okmínujte a opepřete. Opékejte, aby houby změkly.
2
Pak směs vmíchejte spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1½ houskou nakrájenou na kostky, namočené do mléka a vymačkané, 2 vejci a špetkou majoránky do 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa. Podle potřeby přidejte strouhanku. Vytvarujte karbanátky a opečte na tuku.
Vyzkoušejte také: tuňákovou exotiku, pečené karbanátky s vínem a citronem, kapustové karbanátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Karbanátky na 32 způsobů: masové, bezmasé, luštěninové i zeleninové(32 receptů )