0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí & houbové karbanátky

Hovězí & houbové karbanátky

3.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1897 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 91 g
Tuky 93 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.

Suroviny

tuk 2 PL
cibule 1 ks
střední
nakrájené nadrobno, lze nahradit hřiby
mrkev 1 ks
nastrouhaná
sůl
kmín
pepř
česnek 2 stroužky
prolisovaný
housky 1,5 ks
na kostky
mléko
vejce 2 ks
majoránka (drhnutá) 1 špetka
strouhanka

1 Na 2 lžících tuku nechte zesklovatět 1 střední cibuli, přidejte 200 g žampionů či hřibů, nakrájených nadrobno, a 1 mrkev, nastrouhanou, osolte, okmínujte a opepřete. Opékejte, aby houby změkly.

2 Pak směs vmíchejte spolu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1½ houskou nakrájenou na kostky, namočené do mléka a vymačkané, 2 vejci a špetkou majoránky do 500 g směsi mletého hovězího a vepřového masa. Podle potřeby přidejte strouhanku. Vytvarujte karbanátky a opečte na tuku.

Vyzkoušejte také: tuňákovou exotiku, pečené karbanátky s vínem a citronem, kapustové karbanátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč