K téhle úpravě se hodí tučnější mleté skopové, které líp drží pohromadě. Podávejte s kořeněnými chlebovými plackami, jogurtem nebo tzatziki.
Suroviny
Postup
Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.
Oválky napíchejte na namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty. Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené, jinak by se mohlo přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.
Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.
Na grilu Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.
Komentáře