Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skopové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 2 g
Tuky 97 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K téhle úpravě se hodí tučnější mleté skopové, které líp drží pohromadě. Podávejte s kořeněnými chlebovými plackami, jogurtem nebo tzatziki.

Suroviny

mleté, nejvhodnější vykoštěné plecko / krkovice, lze použít i směs vepřového a hovězího
kmín 1 ČL
mletý
koriandrová semínka 2 ČL
česnek 2 stroužky
velké, rozdrcené
máta 1 PL
posekaná
olej
na potření
sůl

Postup

1

Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.

2

Oválky napíchejte na namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty. Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené, jinak by se mohlo přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.

3

Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.

Na grilu Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

15.07.2009 14:39
delala jsem na grilu a byly vynikajici, podavala jsem s cerstvou zeleninou, omackami helmans a rozpecenou bagetkou, mnam
05.09.2007 08:39
Recept se nachází v č.6/06, str.50

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...