0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Skopové karbanátky

Skopové karbanátky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skopové karbanátky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 8 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 2 g
Tuky 97 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K téhle úpravě se hodí tučnější mleté skopové, které líp drží pohromadě. Podávejte s kořeněnými chlebovými plackami, jogurtem nebo tzatziki.

Suroviny

skopové maso 500 g
mleté, nejvhodnější vykoštěné plecko / krkovice, lze použít i směs vepřového a hovězího
kmín 1 ČL
mletý
koriandrová semínka 2 ČL
česnek 2 stroužky
velké, rozdrcené
máta 1 PL
posekaná
olej
na potření
sůl

1 Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.

2 Oválky napíchejte na namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty. Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené‘, jinak by se mohlo přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.

3 Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.

Na grilu Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/06, str.50

Anonym

delala jsem na grilu a byly vynikajici, podavala jsem s cerstvou zeleninou, omackami helmans a rozpecenou bagetkou, mnam

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč