0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Česká kuchyně – maso a spol.

Česká kuchyně – maso a spol.

To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně. Tak si libovali naši venkovští předci, pro které bylo maso vzácnou pochoutkou. Měšťanská kuchyně, z jejíž tradic vycházejí všechny klasické kuchařky Magdalenou Dobromilou počínaje, už masem nešetřila. Právě odtud pochází většina receptů, které dnes pokládáme za typicky české.

  • A protože české země v té době byly součástí rakouského impéria, odráží se v naší kuchyni i vlivy rakouské nebo maďarské. Odtud máme náš milovaný řízek nebo třeba guláš (který najdete ve výběru věnovaném knedlíkům).
Vepřo knedlo zelo
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Velmi snadné
Babiččina sekaná
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Snadné
Karbanátky dědy Bohouše
Do 30 minut
Rating
Zatím nehodnoceno
Velmi snadné
Králík na česneku
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Velmi snadné
Dušená roštěná
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Snadné
Hovězí na česneku
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Velmi snadné
Pečená kachna
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Snadné
Bůčková roláda
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Snadné
Pečené koleno
Více než hodinu
Rating
Zatím nehodnoceno
Velmi snadné

Obchod Apetit