Salát s nakládanými cibulkami

Salát s nakládanými cibulkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 171 g
Tuky 84 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naložené cibulky dodají salátu nečekaný rozměr. Výborně chutná teplý i studený.

Suroviny

těstoviny 300 g
uvařené podle návodu
cuketa 2 ks
lilek 1 ks
olivový olej 3 PL
česnek 5 stroužky
na plátky
bazalkové pesto 2 PL
jarní cibulka 100 g
nakládané ve sladkokyselém nálevu
sůl
pepř
parmazán
na ozdobu
bazalka
na ozdobu
1.  Cukety a lilek nakrájejte na kostičky, osolte a nechte v cedníku takzvaně vypotit. V pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm česnek, pesto a lilek s cuketou. Na závěr přidejte slité cibulky. Promíchejte s těstovinami.

2.  Rozdělte na talíře, ozdobte nastrouhaným parmazánem a bazalkou.

Tip na obměnu
Pokud se obáváte, že by vás rodina s bezmasou večeří vypískala, přidejte do salátu 200 g šunky nakrájené na drobné kostičky.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit