0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karbanátky dědy Bohouše

Karbanátky dědy Bohouše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karbanátky dědy Bohouše

3.4 / 5. Počet hodnocení: 267
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4376 kcal
Bílkoviny 351 g
Sacharidy 87 g
Tuky 298 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.

Suroviny

mleté maso (mix hovězího a vepřového) 1.5 kg
cibule 2 ks
najemno
hořčice francouzská 4 PL
nebo plnotučná
majoránka (drhnutá) 1 PL
vejce 2 ks
kečup ostrý 4 PL
česnek 5 stroužků
prolisované
strouhanka
z čerstvého toustového chleba, na zahuštění
koření mleté maso 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej
na smažení

Postup

1

Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte.

2

Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.

3

Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně.

4

Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Jsou opravdu vyborne a od te doby co jsem je udelala poprve, je muj pritel vyzaduje kazdou chvili.

Anonym

Ten toastový chléb se musí opéct, a pak je z něho opravdu výborná strouhanka.

Anonym

Díky za systém vyhledávání receptů! Skvělá kombinace s papírovou formou časopisu. Apetitů máme plnou krabici a když hledáme určitý recept, tak se v nich nevyznáme.. A tyhle karboše jsou fakt vynikající!

Anonym

Taky jsem je pekla v troubě - dělala jsem je už 2x a jsou rychlejší a lepší než na pánvi smažené!

Anonym

Karbanátky jsou skvělé, ale už je nesmažím - dávám je pěkně do řady na plech s pečicím papírem a upeču je. Tak se naopak přebytečného tuku zbavím...

Anonym

Tyto karboše jsou delikátní!..přidávám víc česneku a majoránky. Minule jsem je vzal na hory a kámoši se olizovali až za ušima...:-)

Obchod Apetit