0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové saláty kulinářských osobností: Besky udělá letos změny, Pavel Berky vaří klasický i ty ze své kuchařky

Bramborový salát Pavla Berkyho
ZDROJ: Bramborový salát Pavla Berkyho
sdílet:

Bramborový salát nesmí na štědrovečerním stole chybět. Každý ho ale připravuje trochu jinak. Mnoho amatérských kuchařů při postupu a volbě ingrediencí příliš neriskuje, ale co kulinářské osobnosti? Sázejí na jistotu, nebo každé Vánoce experimentují? Na to jsme se zeptali výherkyně Besky a finalisty soutěže MasterChef Pavla Berkyho.

Besky

Bramborový salát je velmi zajímavý pokrm v tom, že se při jeho tvorbě vždy pohádá celá naše rodina (smích). Každý ví nejlépe, jak ho připravit a dochutit.

Tento rok to ale právem zkusím vzít do ruky pouze já a udělám malé změny. Místo klasické cibule bude šalotka, cornichonky, domácí majonéza, dijonská hořčice. Tak uvidíme, jak to dopadne, ale hádám, že Vánoce letos budou klidné.‘

Pavel Berky

‚Bramborový salát ani u nás doma nesmí na štědrovečerním stole chybět. Děláme ho už tradičně stejně již několik let. Dáváme do něj hodně vajec a lák od okurek asi jako kde kdo.

Když si člověk okurky nakládá sám a má i vejce třeba od babičky z domácího chovu, ze kterých si pak připraví i domácí majonézu, tak pak stojí salát opravdu za to!‘

  • ‚Vím, že každý má svůj rodinný recept na ten nejlepší salát, který rodině chutná a netřeba jej měnit. Ale rád si nějaký podobný salát z brambor připravím i přes rok, a tak jsem do své kuchařky sepsal nějaké další recepty na výborné saláty, které se od toho tradičního trošku liší.‘

Související články

Rozhovor s Chili Ta Thuy: Jezte jako vietnamská rodina!
  • Lidé a jídlo

Rozhovor s Chili Ta Thuy: Jezte jako vietnamská rodina!

Finalistka loňského ročníku soutěže MasterChef Chili Ta Thuy s oblibou vaří vietnamsko-českou fúzi. Proč? Je propagátorkou kvalitních českých surovin. V rámci projektu Žijeme jídlem navštívila celkem osm zemědělských a...
Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit