Bramborový salát nesmí na štědrovečerním stole chybět. Každý ho ale připravuje trochu jinak. Mnoho amatérských kuchařů při postupu a volbě ingrediencí příliš neriskuje, ale co kulinářské osobnosti? Sázejí na jistotu, nebo každé Vánoce experimentují? Na to jsme se zeptali výherkyně Besky a finalisty soutěže MasterChef Pavla Berkyho.
Besky
‚Bramborový salát je velmi zajímavý pokrm v tom, že se při jeho tvorbě vždy pohádá celá naše rodina (smích). Každý ví nejlépe, jak ho připravit a dochutit.
Tento rok to ale právem zkusím vzít do ruky pouze já a udělám malé změny. Místo klasické cibule bude šalotka, cornichonky, domácí majonéza, dijonská hořčice. Tak uvidíme, jak to dopadne, ale hádám, že Vánoce letos budou klidné.‘
Pavel Berky
‚Bramborový salát ani u nás doma nesmí na štědrovečerním stole chybět. Děláme ho už tradičně stejně již několik let. Dáváme do něj hodně vajec a lák od okurek asi jako kde kdo.
Když si člověk okurky nakládá sám a má i vejce třeba od babičky z domácího chovu, ze kterých si pak připraví i domácí majonézu, tak pak stojí salát opravdu za to!‘
- ‚Vím, že každý má svůj rodinný recept na ten nejlepší salát, který rodině chutná a netřeba jej měnit. Ale rád si nějaký podobný salát z brambor připravím i přes rok, a tak jsem do své kuchařky sepsal nějaké další recepty na výborné saláty, které se od toho tradičního trošku liší.‘
Zdroj: Apetit