0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové saláty ‚MasterChefů‘: Besky sází na kornišonky, Pavel Berky na majonézu z domácích vajec

Bramborový salát Pavla Berkyho
ZDROJ: Bramborový salát Pavla Berkyho
sdílet:

Bramborový salát nesmí na štědrovečerním stole chybět. Každý ho ale připravuje trochu jinak. Mnoho amatérských kuchařů při postupu a volbě ingrediencí příliš neriskuje, ale co kulinářské osobnosti? Sázejí na jistotu, nebo každé Vánoce experimentují? Na to jsme se zeptali výherkyně Besky a finalisty soutěže MasterChef Pavla Berkyho.

Besky

Bramborový salát je velmi zajímavý pokrm v tom, že se při jeho tvorbě vždy pohádá celá naše rodina (smích). Každý ví nejlépe, jak ho připravit a dochutit.

Tento rok to ale právem zkusím vzít do ruky pouze já a udělám malé změny. Místo klasické cibule bude šalotka, cornichonky, domácí majonéza, dijonská hořčice. Tak uvidíme, jak to dopadne, ale hádám, že Vánoce letos budou klidné.‘

Pavel Berky

‚Bramborový salát ani u nás doma nesmí na štědrovečerním stole chybět. Děláme ho už tradičně stejně již několik let. Dáváme do něj hodně vajec a lák od okurek asi jako kde kdo.

Když si člověk okurky nakládá sám a má i vejce třeba od babičky z domácího chovu, ze kterých si pak připraví i domácí majonézu, tak pak stojí salát opravdu za to!‘

  • ‚Vím, že každý má svůj rodinný recept na ten nejlepší salát, který rodině chutná a netřeba jej měnit. Ale rád si nějaký podobný salát z brambor připravím i přes rok, a tak jsem do své kuchařky sepsal nějaké další recepty na výborné saláty, které se od toho tradičního trošku liší.‘

Zdroj: Apetit

Související články

Autor: Karolína Waberová

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč