Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční bramborový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 152 g
Tuky 172 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V případě bramborového salátu jsou veškeré experimenty zbytečné – osvědčený postup vůbec nic nepřekoná! Recept na bramborový salát je snad v každé rodině. A každá hospodyňka na ten svůj nedá dopustit. Pokud však rádi experimentujete, tento vánoční bramborový salát nemůžete vynechat. 

Suroviny

salátové, ve slupce a oloupané
kořenová zelenina 100 g
mrkev, celer, petržel
vývar 750 ml
masový nebo zeleninový (možno vynechat)
nakrájené nadrobno
na dochucení
na kostičky
nebo mražený, povolený
nadrobno
majonéza 100 g
hořčice dijonská
sůl
pepř bílý

Postup

1

Kořenovou zeleninu uvařte v silném vývaru nebo ve vodě doměkka.

2

Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo; trvá to asi 3 minuty. Zeleninu slijte a nechte vychladnout.

3

Uvařenou zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a přesuňte do velké mísy.

4

Přihoďte okurky, kostičky šunky, hrášek a šalotku. Na závěr přidejte rozpůlená nebo rozčtvrcená křepelčí vajíčka.

5

Základ salátu ochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a lákem z okurek.

Nechte v chladu aspoň hodinu odležet a pak podávejte.

Tip: Místo klasických brambor můžete použít francouzské brambory Grenaille, které nemusíte loupat – stačí je nakrájet na osminky. Pokud chcete bramborový salát zlehčit, nahraďte majonézu bílým jogurtem, nejlépe řeckým.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

23.12.2019 16:52

My máme svůj tradiční recept, který je stejný jako tento :). hezké svátky všem

Apetit magazín