0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2459 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 149 g
Tuky 172 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V případě bramborového salátu jsou veškeré experimenty zbytečné – osvědčený postup vůbec nic nepřekoná! Recept na vánoční bramborový salát je snad v každé rodině. A každá hospodyňka na ten svůj nedá dopustit. Pokud však rádi experimentujete, tento vánoční bramborový salát nemůžete vynechat. 

Suroviny

salátové, uvařené ve slupce, oloupané
kořenová zelenina 100 g
mrkev, celer, petržel
vývar 750 ml
masový nebo zeleninový
okurky nakládané 3 ks
nakrájené nadrobno
lák z okurek
trocha
od kosti, na kostičky
hrášek 50 g
sterilovaný nebo mražený, povolený
šalotka 2 ks
nadrobno nakrájená
majonéza 100 g
hořčice dijonská
sůl
pepř bílý

Postup

1

Kořenovou zeleninu uvařte v silném vývaru nebo ve vodě doměkka.

2

Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo; trvá to asi 3 minuty. Zeleninu slijte a nechte vychladnout.

3

Uvařenou zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a přesuňte do velké mísy.

4

Přihoďte okurky, kostičky šunky, hrášek a šalotku. Na závěr přidejte rozpůlená nebo rozčtvrcená křepelčí vajíčka.

5

Základ salátu ochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a lákem z okurek.

Nechte v chladu aspoň hodinu odležet a pak podávejte.

Tip: Místo klasických brambor můžete použít francouzské brambory Grenaille, které nemusíte loupat – stačí je nakrájet na osminky. Pokud chcete salát zlehčit, nahraďte majonézu bílým jogurtem, nejlépe řeckým.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

Alena Skaliska

My máme svůj tradiční recept, který je stejný jako tento :). hezké svátky všem

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč