Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 60 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavý salát, který můžete podávat třeba jako předkrm.

Související recepty

Suroviny

nové, omyté, případně vydrbané kartáčkem, přepůlené
fazolky zelené 140 g
ředkvičky 85 g
omyté, na tenké plátky
řeřicha svazek
potoční nebo setá, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
česnek 1 stroužek
sůl
ančovičky (konzerva) 2 filety
olivový olej 75 ml
vinný ocet červený 1 PL

Postup

1
1 Uvařte brambory v osolené vodě doměkka, pak je sceďte, osušte a nechte vychladnout. V jiném hrnci tři až čtyři minuty povařte fazolky - měly by změknout, ale zároveň zůstat křupavé. Pak je sceďte a dejte do mísy s kostkami ledu nebo zchlaďte proudem ledové vody - fazolky si díky tomu udrží zelenou barvu.

2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.

3 V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.

NŇCO NAVíC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín