Zajímavý salát, který můžete podávat třeba jako předkrm.
Suroviny
brambory
250
g
nové, omyté, případně vydrbané kartáčkem, přepůlené
fazolky zelené
140
g
ředkvičky
85
g
omyté, na tenké plátky
řeřicha
svazek
potoční nebo setá, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
česnek
1
stroužek
sůl
ančovičky (konzerva)
2
filety
olivový olej
75
ml
vinný ocet červený
1
PL
Postup
1
1 Uvařte brambory v osolené vodě doměkka, pak je sceďte, osušte a nechte vychladnout. V jiném hrnci tři až čtyři minuty povařte fazolky - měly by změknout, ale zároveň zůstat křupavé. Pak je sceďte a dejte do mísy s kostkami ledu nebo zchlaďte proudem ledové vody - fazolky si díky tomu udrží zelenou barvu.
2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.
3 V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.
NŇCO NAVíC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.
2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.
3 V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.
NŇCO NAVíC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.