Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 60 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavý salát, který můžete podávat třeba jako předkrm.

Suroviny

brambory 250 g
nové, omyté, případně vydrbané kartáčkem, přepůlené
fazolky zelené 140 g
ředkvičky 85 g
omyté, na tenké plátky
řeřicha svazek
potoční nebo setá, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
česnek 1 stroužek
sůl
ančovičky (konzerva) 2 filety
olivový olej 75 ml
vinný ocet červený 1 PL
1 Uvařte brambory v osolené vodě doměkka, pak je sceďte, osušte a nechte vychladnout. V jiném hrnci tři až čtyři minuty povařte fazolky – měly by změknout, ale zároveň zůstat křupavé. Pak je sceďte a dejte do mísy s kostkami ledu nebo zchlaďte proudem ledové vody – fazolky si díky tomu udrží zelenou barvu.

2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.

3
V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.

NĚCO NAVÍC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit