Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1673 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 60 g
Tuky 108 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zajímavý salát, který můžete podávat třeba jako předkrm.

Suroviny

brambory 250 g
nové, omyté, případně vydrbané kartáčkem, přepůlené
fazolky zelené 140 g
ředkvičky 85 g
omyté, na tenké plátky
řeřicha svazek
potoční nebo setá, lze nahradit hladkolistou petrželkou
Na dresink
česnek 1 stroužek
sůl
ančovičky (konzerva) 2 filety
olivový olej 75 ml
vinný ocet červený 1 PL
1 Uvařte brambory v osolené vodě doměkka, pak je sceďte, osušte a nechte vychladnout. V jiném hrnci tři až čtyři minuty povařte fazolky – měly by změknout, ale zároveň zůstat křupavé. Pak je sceďte a dejte do mísy s kostkami ledu nebo zchlaďte proudem ledové vody – fazolky si díky tomu udrží zelenou barvu.

2 Udělejte si dresink: v hmoždíři roztlučte stroužek česneku a utřete ho se špetkou soli; přidejte ančovičky, rozmělněte je a pak vše zalijte olejem a vinným octem.

3
V míse smíchejte brambory, fazolky, ředkvičky, řeřichu nebo hladkolistou petrželku a přelijte polovinou dresinku. Zbylou půlku dejte v misce na stůl, aby si každý mohl přidávat sám. Salát je fantastický s grilovaným kuřetem.

NĚCO NAVÍC: Chcete-li tento salát podávat jako předkrm, rozdělte ho na jednotlivé talíře. Ke každé porci přidejte půlku natvrdo uvařeného vejce a filet ančovičky.

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit