Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový salát s avokádem a mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1179 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 110 g
Tuky 71 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádo se často přirovnává k máslu. Když je tohle ovoce plně zralé, má krémovou konzistenci a jemnou, lehce olejnatou chuť. Jestli máte rádi klasické brambory s máslem, budete z naší jednoduché, a přitom rafinované variace nadšeni!

Suroviny

pražené
řeřicha 1 hrst
výhonky
Na zálivku
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory nakrájejte na silnější kolečka a vařte asi deset minut, dokud nezměknou. Sceďte.

2

Olivový olej a citronovou šťávu prošlehejte s trochou soli a pepře. Vzniklou zálivku promíchejte s horkými bramborami a vše nechte vychladnout; teplé brambory vstřebávají zálivku lépe než studené.

3

Avokáda rozpulte, vypeckujte a oloupejte. Nakrájete je na stejně velké kousky a před podáváním promíchejte s bramborami, mandlemi a řeřichovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

13.12.2007 08:02
Recept se nachází v č. 6/07, str. 23.

Apetit magazín