0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 109 g
Tuky 71 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádo se často přirovnává k máslu. Když je tohle ovoce plně zralé, má krémovou konzistenci a jemnou, lehce olejnatou chuť. Jestli máte rádi klasické brambory s máslem, budete z naší jednoduché, a přitom rafinované variace nadšeni!

Suroviny

brambory 500 g
nové
avokádo 2 ks
mandle 1 hrst
pražené, loupané
řeřicha 1 hrst
výhonky
Na zálivku
olivový olej 1 PL
citronová štáva 1 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Brambory nakrájejte na silnější kolečka a vařte asi deset minut, dokud nezměknou. Sceďte.

2

Olivový olej a citronovou šťávu prošlehejte s trochou soli a pepře. Vzniklou zálivku promíchejte s horkými bramborami a vše nechte vychladnout; teplé brambory vstřebávají zálivku lépe než studené.

3

Avokáda rozpulte, vypeckujte a oloupejte. Nakrájete je na stejně velké kousky a před podáváním promíchejte s bramborami, mandlemi a řeřichovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit