Avokádo se často přirovnává k máslu. Když je tohle ovoce plně zralé, má krémovou konzistenci a jemnou, lehce olejnatou chuť. Jestli máte rádi klasické brambory s máslem, budete z naší jednoduché, a přitom rafinované variace nadšeni!
Suroviny
brambory nové
500
g
avokádo
2
ks
mandle loupané
1
hrst
pražené
řeřicha
1
hrst
výhonky
Na zálivku
olivový olej
1
PL
citronová šťáva
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Brambory nakrájejte na silnější kolečka a vařte asi deset minut, dokud nezměknou. Sceďte.
2
Olivový olej a citronovou šťávu prošlehejte s trochou soli a pepře. Vzniklou zálivku promíchejte s horkými bramborami a vše nechte vychladnout; teplé brambory vstřebávají zálivku lépe než studené.
3
Avokáda rozpulte, vypeckujte a oloupejte. Nakrájete je na stejně velké kousky a před podáváním promíchejte s bramborami, mandlemi a řeřichovými výhonky.
Komentáře