Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Seznamte se se soutěžícími Peče celá země: O titul se utkají student gymnázia, hudebnice i budoucí lékař

Peče celá země
ZDROJ: Press kit České televize
sdílet:

Na televizní obrazovky se řítí show Peče celá země. Třetí řada oblíbeného cukrářského dramatu začíná v sobotu 6. ledna, těšit se můžete na dvanáct soutěžících z celé České republiky, kteří se utkají o titul Mistra pekaře. Kdo jsou letošní pekaři a cukráři?

Dvanáct odvážných soutěžících se sejde ve studiu, aby ukázali svou pekařskou a cukrářskou bravuru a bojovali o prestižní titul. I v této sezóně uvidíme mnoho zajímavých tváří. Celé klání budou opět moderovat Tereza Bebarová a Václav Kopta, jejichž vtip a energie dávají soutěži šmrnc. 

Každý týden budou pekařští válečníci čelit moderním i tradičním výzvám, které odhalí jejich schopnosti a zároveň je postaví před náročné rozhodování poroty.

Setkáváme se tady už potřetí a to je známka toho, že naši zemi pečení opravdu baví. Na další řadu Peče celá země jsem se těšil stejně jako vy, věrní diváci a fandové všeho pečeného. A těšili jste se opravdu hodně, do soutěže se tentokrát přihlásilo historicky nejvíce uchazečů od první řady,‘ říká producent soutěže Petr Mühl.

Ve vzduchu bude znovu viset napětí a očekávání, pro porotce Michaelu Landovou a Josefa Maršálka je často hodnocení náročné. Jejich odborný pohled a láska k pečení zaručí, že se dozvíme 9. března 2024 právoplatného výherce.

Kdo jsou letošní odvážlivci, kteří se vydají na kulinářskou pouť plnou výzev a emocí? 

Antonín, 16 let 
Hradec Králové 

K pečení jsem se dostal díky mamince, se kterou jsem vždy rád pekl. Je to pro mě radost, kterou mohu přes všechny své výrobky předávat dál,“ říká Antonín, který žije v Hradci Králové se svou pětičlennou rodinou.

Anotnín chodí na šestileté gymnázium v Hradci Králové, kde studuje třetím rokem. Ve škole napsal ročníkovou práci na téma Externí podmínky pro kynutí těsta. Kromě pečení se věnuje i modernímu tanci. V budoucnu by si rád otevřel kavárnu nebo cukrárnu.

Iveta, 57 let 
Praha 

Mám ráda, když mohu někomu upéct, když mu ode mě chutná. Láká mě zkoušet nové a zajímavé způsoby pečení a používat neobvyklé suroviny. Pečení je pro mě také odpočinkem,“ říká Iveta, která pochází z Prachatic. V současné době učí na základní škole. 

Klára, 24 let
Petrovice u Karviné 

Miluji pečení, protože mohu neustále posouvat své hranice kombinováním chutí, textur a technik. Je to pro mě způsob umění, kterým se můžu vyjádřit a zároveň tím potěšit své okolí,“ říká o sobě Klára, která pracuje jako referentka backoffice v energetické společnosti. Jejím vzorem je Helena Fléglová a v budoucnu by si přála vést cukrářské kurzy, cukrařinu tak zakomponovat do své práce a s manželem otevřít vlastní kavárnu.

Kristýna, 29 let
Vyškov 

V pubertě jsem začala péct narozeninové dorty kamarádům. Pomáhala jsem také kamarádce v její provozovně se zdobením a rozvozem zákusků. A od té doby je pečení mou součástí. Nedovedu si představit, že bych za celý týden nic neupekla. Dá se říct, že peču denně,“ říká Kristýna, která pochází z Brna, ale momentálně žije s přítelem ve Vyškově. Pracuje v brněnské firmě, která se zabývá realizací veřejných interiérů. Jejím největším snem je vytvořit místo, ideálně někde blízko přírody, kde bude moct péct, na co si jen vzpomene. Nejvíc by ji lákalo učit péct děti. 

Lenka, 36 let 
Brno 

Vždycky se u nás doma peklo, pečení se tak stalo i mou velkou součástí. Relaxuji u něj, ráda vymýšlím nové kombinace chutí a snažím se osvojovat si nové techniky a neustále se rozvíjet,“ říká Lenka, pro kterou je vzorem, stejně jako pro soutěžící Kláru, cukrářka Helena Fléglová. Jejím přáním je hodně ochutnávat, ale nepřibírat.

Martin, 40 let 
Praha 

Pečení pro mě znamená domov. A teď, když jsem starší, tak i vzpomínky na dětství a na babičku. Baví mě hlavně proto, že můžu vypnout hlavu a soustředit se na přesné gramáže a počty,“ říká Martin, který pracuje jako lektor v O2 už devatenáct let. Jako malý si přál mít vlastní cukrárnu. Teď už by ale rád propojil své současné zaměstnání s pečením.

Martina, 53 let 
Pustá Polom 

Pečení je výzva. Zachování poměrů, postupů, časů, pokora k surovinám a vytvořeným recepturám, kombinování všech možných i nemožných ingrediencí je krásný relax. Při pečení vypínám čidla na hlídání dětí, času odjezdů jejich autobusů, starosti i strasti. A když se všechno povede, tak jak má, a výsledek mého snažení je ohodnocen sladkým a spokojeným úsměvem mých strávníků, jsem šťastná a spokojená,“ říká Martina, která je původně zdravotní sestrou, nyní pracuje jako vychovatelka ve školní družině. Miluje čas strávený se svými vnuky, a kromě pečení ráda šije, plete kreslí a s manželem rádi cestují.

Roman, 47 let 
Praha 

Od malička mi velmi chutnalo, takže má cesta k pečení a vaření byla přirozená. Největší motivací je pro mě nabídnutí hotového výrobku. Troufám si říci, že jsme se ženou dobří hostitelé,“ říká Roman, který pracuje jako obchodník v oddělení péče o zákazníky v IT společnosti. Jeho snem je mít svůj vlastní obchod s pekařskými a cukrářskými výrobky. 

Sylvie, 29 let 
Praha 

Dělá mi radost, když někomu chutná to, co upeču. Soutěž pro mě byla výstupem z komfortní zóny, protože pečení je pro mě relaxem, u kterého nechci závodit s časem,“ říká Sylvie, která pochází z hudební rodiny, tatínek byl bratr Jirky Schelingera a i jejím povoláním je hudba. Hraje na flétnu v orchestru a sólově a učí na základní umělecké škole. Ráda by propojila obě své vášně – pečení a hudbu. Sní o malé cukrárně nebo bistru, kde by mohla pořádat komorní koncerty, během kterých by lidé mohli debužírovat ať už slané, sladké nebo jen popíjet víno. 

Tereza, 36 let 
Plzeň 

Pečení je pro mě ideální možnost, jak spojit příjemné s užitečným. Dokážu u něj nejlépe relaxovat a miluji ochutnávání všeho sladkého,“ říká o sobě Tereza, která pracuje jako manažerka, a kromě pečení ráda píše knihy a povídky. Jejím snem je útulná kavárna s vlastními dortíky v Plzni. 

Vojtěch, 21 let 
Praha 

Od malička jsem se motal mamince i babičce v kuchyni. Zatímco si jiné děti hrály s plyšáky, já měl svoji vařečku, která mě doprovázela všude, i při návštěvách lékaře. Baví mě mnohanásobná radost, kterou dokáže jeden sladký výrobek dát. Pečení je pro mě ventil. Je to kreativita, seberealizace. A když jsem smutný, tak i terapie,“ říká Vojtěch, který studuje 1. lékařskou fakultu na Univerzitě Karlově. Volný čas dělí mezi pečení, kaligrafii a jízdu na koni. 

Zuzana, 24 let 
Žitenice u Litoměřic 

Pečení je pro mě činnost, u které je pořád co objevovat a učit se. Je pro mě spojené také s potkáváním se. Na žádné oslavě by nemělo chybět něco dobrého na zub,“ říká Zuzana, která pracuje jako ergoterapeutka v České Lípě. Jejím snem je mít malou provozovnu na zakázkovou výrobu.

Zdroj: Česká televize

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč