Švédské předvelikonoční kynuté houstičky provoněné kardamomem a naplněné oříškovým krémem a šlehačkou se pečou na Tlusté úterý (úterý před Popeleční středou, které se ve Švédsku opravdu jmenuje "tlusté" a startuje jím půst). Dříve se pekly jenom každé postní úterý, dnes se jedí bez ohledu na dny v týdnu už od ledna. Samy o sobě jsou hříšně dobré, ale můžete je zkusit jíst jako praví Švédi: v misce zalité horkým mlékem. Slast!
Suroviny
Na 9 kousků
Suroviny
Na 9 kousků
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5469 kcal
- Bílkoviny 114 g
- Sacharidy 405 g
- Tuky 360 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu , z vydání Apetit 2015/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/3
Než přijde jaro, máme pro vás lahůdky pro radost i pro zdraví. Skvělé ryby na másle, recepty s masem i bez masa a také svěží saláty.Zakouzlíme s čajem, který umí dochutit jídlo stejně jako koření.Myslíme i na sladkomilné. Objevte s námi ty nejlepší skandinávské dezerty. Mandlový dort s máslovým krémem a griliášem vás dostane stejně jako nás v redakci.V březnovém Apetitu vám také nabízíme malou ukázku z připravované kuchařky Rýže a spoustu dalších receptů, na kterých si pochutnáte.