Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,1 (17x)
8. 3. 2016
Semly
Apetit
Semly
Apetit


Snadné
> 60 min
4,1 (17x)

Švédské předvelikonoční kynuté houstičky provoněné kardamomem a naplněné oříškovým krémem a šlehačkou se pečou na Tlusté úterý (úterý před Popeleční středou, které se ve Švédsku opravdu jmenuje "tlusté" a startuje jím půst). Dříve se pekly jenom každé postní úterý, dnes se jedí bez ohledu na dny v týdnu už od ledna. Samy o sobě jsou hříšně dobré, ale můžete je zkusit jíst jako praví Švédi: v misce zalité horkým mlékem. Slast!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 9 kousků

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 9 kousků

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5469 kcal
  • Bílkoviny 114 g
  • Sacharidy 405 g
  • Tuky 360 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu , z vydání Apetit 2015/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/3

Než přijde jaro, máme pro vás lahůdky pro radost i pro zdraví. Skvělé ryby na másle, recepty s masem i bez masa a také svěží saláty.Zakouzlíme s čajem, který umí dochutit jídlo stejně jako koření.Myslíme i na sladkomilné. Objevte s námi ty nejlepší skandinávské dezerty. Mandlový dort s máslovým krémem a griliášem vás dostane stejně jako nás v redakci.V březnovém Apetitu vám také nabízíme malou ukázku z připravované kuchařky Rýže a spoustu dalších receptů, na kterých si pochutnáte.