0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4443 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 391 g
Tuky 237 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Typicky španělský recept – jogurt se hojně používá v maurské kuchyni a z rozinek a mandlí se peče v celém Španělsku. A sherry dodá koláči správný šmrnc.

Suroviny

rozinky 250 g
sherry 200 ml
máslo
na vymazání formy
olej 150 ml
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 140 g
mandle 100 g
mleté
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 100 g
moučkový cukr
k posypání

1 Rozinky v misce zalijte sherry a nechte asi půl hodiny marinovat. Mezitím předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Hlubokou koláčovou formu o průměru 20 cm zlehka vymázněte máslem a dno vyložte pečicím papírem.

2 Smíchejte jogurt, olej a vejce. Do mísy vsypte mouku, mandle, kypřicí prášek a cukr a přidejte jogurtovou směs. Přidejte polovinu rozinek a zpracujte těsto. Dejte ho do připravené formy a uhlaďte lžící. Pečte 50–55 minut, až bude koláč na dotek pružit a zapíchnutá špejle po vytažení čistá.

3 Koláč na několika místech propíchejte špejlí, přelijte ho pěti lžícemi sherry a nechte nasáknout. Pokud budete koláč připravovat s předstihem, v této fázi ho můžete uchovat ve vzduchotěsném obalu až tři dny.

4 Koláč podávejte nakrájený na řezy, teplý nebo vychlazený a pocukrovaný. Servírujte nejlépe s vanilkovou zmrzlinou posypanou prohřátými zbývajícími rozinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč