0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník

Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník
ZDROJ: ImageProfessionals

Jakmile poprvé upečete bábovku z tvarohu, už nikdy nebudete chtít jinak. Její vůně, chuť a vláčnost vás přesvědčí, že upéct tradiční český moučník s tvarohem je to pravé, po čem vaše chuťové pohárky touží. Tvaroh bábovce dodá nejen dokonalou konzistenci, díky které se bábovka rozplývá na jazyku, ale i výživovou hodnotu. Tvaroh je důležitým zdrojem bílkovin, což v podobě bábovky pojí příjemné s užitečným. 

Bábovka s tvarohem je svou nebeskou vláčností vždy sázkou na jistotu. Díky tvarohu není bábovka suchá a vydrží příjemně vláčná i druhý den po upečení. Většinou však zmizí z podnosu dříve, než stihne vychladnout. Vyzkoušejte naše ověřené recepty na dokonalé tvarohové bábovky a už nikdy nebudete muset přemýšlet, co bude nejlepší upéct k odpolední kávě nebo k snídani.

Královna českých moučníků 

Bábovka se po dlouhá léta drží vysoko v žebříčku oblíbenosti mezi českými moučníky. Není divu, nejen, že zasytí a poslouží jako snídaně či svačina, ale také krásně vypadá a lité těsto nedá velkou práci. Z několika málo surovin a trochou pekařského umu pak raz dva vytvoříte skvostný moučník lahodící na pohled i chuť. S našimi podrobnými recepty a návody krok za krokem pak upeče výbornou bábovku i úplný začátečník.

A co dodá královně moučníků správný šmrnc? Právě tvaroh! Ve většině receptů na tvarohovou bábovku ho najdete v množství 500 g, což zpravidla odpovídá dvěma balením. Jaký tvaroh do bábovky použít? Jednoznačně měkký, ideálně ve vaničce. Postup přípravy se pak v jednotlivých receptech liší pouze v detailech. Podívejte se na základní tipy, aby se bábovka s tvarohem vždy povedla:

  • Používejte suroviny o pokojové teplotě. Zabráníte tak případným nezdarům v podobě nerozmíchaných hrudek.
  • Začněte tím, že vyšleháte cukr, žloutky a máslo do pěny. Až po té přimíchejte tvaroh, mouku prosátou s práškem do pečiva a na závěr dokonale vyšlehaný sníh z bílků. Ten vmíchejte velmi zlehka a opatrně, aby neztratil svou nadýchanost.
  • Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, dětskou krupičkou, strouhankou, nebo kokosem. 
  • Troubu předehřejte dle receptu – u většiny bábovek se teplota pohybuje od 160 do 180 stupňů a bábovka se peče přibližně 1 hodinu (nezapomeňte otestovat špejlí).
  • Bábovku vkládejte do trouby opatrně, aby neztratila bublinky a ve finále byla hezky nadýchaná. 

Svěží tvarohová bábovka s vůní citronu

Chcete připravit svěží moučník a máte rádi vůni a chuť citronové kůry? Pak k ostatním ingrediencím přidejte ještě 1 bio citron, ze kterého použijte jak kůru, tak trochu citronové šťávy. 

Co ještě přidat do bábovky z tvarohu?

Do nadýchané, voňavé a vláčné bábovky se hodí některé další surioviny, které do těsta můžete před pečením přidat:

  • rozinky či brusinky namočené v rumu, případně jiné sušené či kandované ovoce
  • ořechy – skvěle se hodí například vlašské či pekanové
  • kousky čokolády

Tvarohovou bábovku můžete, stejně jako jiné bábovky, připravit také v mramorované verzi. Za vyzkoušení pak rozhodně stojí také tvarohová bábovka s levandulí

Zdroj informací: časopis Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč