Absolutní klasika českých moučníků. Mramorovou bábovku peče babička, maminka a vy se ji můžete naučit také. A pokud se ve vaší rodině žádný osvědčený recept nedědí, vyzkoušejte ten náš. Možná dáte vzniknout nové tradici. Mramorová bábovka je nadýchaná, díky tvarohu i jemná a úplně se rozplývá na jazyku.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 170 °C.
Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby těsto zůstalo nadýchané.
Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.
Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů )
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů )
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů )
- Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník(6 receptů )
Komentáře
Super recept, rychlé, jednoduché a vynikající.
Skvělý recept, nejlepší z bábovek co jsem kdy jedla! Už peču jen tuto.
Skvělý recept vždy se povede a je to nejlepší z bábovek co jsem kdy jedla!
Vynikající babovka. Už ji dělám potřetí. :-)
absolútne vynikajúca bábovka, ten tvaroh v nej robí priam zázraky
Prosím vás kde tam.matw tvaroh?
Dobrý den, tvaroh je hned první položkou v seznamu ingrediencí. Možná se vám recept nezobrazuje správně? Pokud je to tak, dejte nám prosím vědět, zkusíme tomu příjít na kloub :-). Děkujeme a přejeme krásný den, redakce Apetitu