Absolutní klasika českých moučníků. Peče ji babička, maminka, naučte se ji také.
Suroviny
Postup
Troubu zahřejte na 170 °C.
Tvaroh důkladně smíchejte s máslem a cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Těsto můžete míchat ručně nebo v robotu.
Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné hmotě.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte ho k těstu. Zbytečně ho nemíchejte, jen pomocí lžíce nebo stěrky jakoby překládejte, aby zůstalo nadýchané.
Na tmavou část smíchejte v míse kakao se 2 lžícemi rumu a kapkou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte.
Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Pečte asi 45 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů)
Komentáře
absolútne vynikajúca bábovka, ten tvaroh v nej robí priam zázraky