0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 1061
Více než hodinu Velmi snadné 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3911 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 445 g
Tuky 168 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasickou tvarohovou bábovku už jistě znáte. Máme pro vás i její vylepšený recept. Tato verze bábovky je díky citronu dokonale svěží. Rychlá a vynikající – taková je tvarohová bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To jsme ale neotestovali, protože jsme ji v redakci snědli na posezení...

Suroviny

máslo 160 g
krupicový cukr 250 g
vejce 3 ks
velká nebo 4 menší
sůl 1 špetka
krupička dětská 200 g
dětsk
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
citron ½ ks
štáva a kůra, není nutné
máslo
na vymazání formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
moučkový cukr
na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů.

2

Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.)

3

V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.

4

Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

5

Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto.

6

Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/2

Komentáře

Anonym

U nás tato bábovka měla úspěch a velmi chutnala

Anonym

Ještě líp chutná se špaldovou krupičkou (na místo dětské)!!! Varinata s pomerančem místo cintrónu moc neuspěla, je pak příliš "těžká".

Anonym

"Bábovka" byla úžasná, ale těsto bylo příliš tuhé, (možná kvůli tvarohu?) takže to byl spíš takový cheese cake, ale i tak moc dobrý. Nevíte, kde se mohla stát chyba?

Anonym

Tvarohové těsto je citlivé na prudký pohyb,když se vytahuje z trouby,nesmí se s formou vůbec klepnout,je lepší ji nechat aspoň chvíli po upečení v otevřené troubě. Taky se mi to stalo,ikdyž ne s tímto receptem. A to se s těstem moc nemazlím - většinou smíchám vše dohromady,jen bílky aspoň trochu ušlehám... Vždycky je krásně nadýchaná a málokdy zůstane do příštího dne..... Tak hodně štěstí!!

Anonym

Ahoj, no, dle mých zkušeností s bábovkami by problém mohl být v nedostatečně ušlehaném sněhu, sníh se musí až na závěr OPATRNĚ vmíchat ( ne mixerem !!), třeba vařečkou do těsta, aby nespadlo a samozřejmě je potřeba s ní zacházet co nejopatrněji při vyndavání, aby se nárazem "nezdrcla". Každopádně je ale potřeba počítat s tím, že těsto bude trošku "mokřejší a tužší", jelikož je tam tvaroh a když si zkusíš üpéct samostatně tvaroh, taky ti vytvoří souvislou tužší hmotu...

Anonym

Ahoj,ja mam podobnou zkusenost. Babovka na chut vyborna, ale je zdrcla...nechala jsem ji po dopeceni jeste asi pul hodiny v troube, pockala jsem, az vychladne, nez jsem ji vyklopila z formy, ale stejne to nepomohlo :-( nemam ale strach, ze by se ani v tomto stavu nesnedla :-)

Jarmila Nagyová

Ahojte,mně se nezdrcla,zato se drobila a nešla pořádně vyklopit z formy,což se mi ještě nikdy nestalo,chuťově ale skvělá.Jarka

Michaela Luermann

In reply to by Lucka (neověřeno)

Ano, byla strašně tuhá, myslím, ze recept byl buď na tvaroh ve vaničce, který je řidší, nebo tam zapomněli přidat mléko. Ja ho tam dala a dávám vždy a konzistence po upečení je na jedničku.

Anonym

Bábovka je naprosto dokonalá. Já tam ještě přidávám rozinky a občas jí udělám s přidáním kakaa jako mramorovou... Nejlepší na ní je, jak je "mokrá":-)

Anonym

Bábovka výborná, možná trošku tužší těsto, ale pěkně "mokrá", žádná sušenka :-)

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč