Klasickou tvarohovou bábovku už jistě znáte. Máme pro vás i její vylepšený recept. Tato verze bábovky je díky citronu dokonale svěží. Rychlá a vynikající – taková je tvarohová bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To jsme ale neotestovali, protože jsme ji v redakci snědli na posezení...
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů.
Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.)
V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto.
Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník(4 recepty)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(22 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
Komentáře
Výborná!
Luxusní bábovka, opravdu výborná. Pekla jsem z tvarohu ve vaničce a dala jsem si opravdu záležet na dodržení postupu. Recept si ukládám do svých ověřených receptů :-)
Tak jsme dopekli a je naprosto dokonalá!!! Doporučuji!
Bábovka chuťově výborná, vláčná, úžasná...ALE! Hodně mastná
Teď jsem dopekla, tvaroh vážený, došla krupička tak je z mandlové a hrubé mouky. Je výborná pekla jsem 1 hodinu při 160 stupních, horký vzduch. Můžu jen doporučit.
Na tenhle recept jsem narazila náhodou a jsem vážně ráda. Po přečtení komentářů jsem se rozhodla ho vyzkoušet a bábovka je VÝBORNÁ! :-) Už se těším, jak bude chutnat na oslavě narozenin :-)
S přípravou jsem žádný problém neměla - dle rad zde na webu jsem ji nechala v troubě do vychladnutí, nezdrcla se a nic, vyšla krásně, určitě tento recept doporučuji! :-)
V recepte sa nespominaju bielka. Ale myslim, ze sneh z nich ide do cesta. Je to tak?
Bílky se přidávají nakonec, vyšlehané, Je to ve 2. odstavci. Doporučuji bílky vyšlehat tak pevné, jak to jde, pak je těsto krásně lehké. To samé s máslem - nechat změknout dlouho a šlehat s cukrem dokud není BÍLÉ a nadýchané (5 - 10 minut) opravdu to udělá výrazný rozdíl :)
výborná
Nejlepší bábovka. Jinou již nedělám. Není suchá, z porcelánové formy jde bez problému.