Blogerka Věruška vás přesvědčí, že levandule patří především do kuchyně. Zkuste si to představit: kousnete do bábovky a v puse se vám rozplyne fialové nebe. Sotva dojíte jeden kousek, hned prahnete po dalším…
Suroviny
Postup
Formu vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C.
Utřete máslo s cukrem a do směsi po jednom přidávejte žloutky. Pak přimíchejte tvaroh a jednu kapku levandulového éterického oleje a důkladně vše promíchejte.
V jiné míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a květy levandule a tuto směs postupně po částech zapracujte do tekuté směsi.
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do formy a dejte na 40–50 minut péct. Pak do bábovky vpíchněte špejli – když ji vytáhnete suchou, je hotovo.
Upečenou bábovku nechte 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopte a po vychladnutí pocukrujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- 20x dokonalá bábovka plus jak na to, abyste ji vždycky vyklopili(21 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
- Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník(4 recepty)
- Téměř 20 rodinných receptů na rychlé tvarohové koláče a buchty, které zvládnete raz dva(16 receptů)
- Rychlá tvarohová buchta nejen na neděli: 16 rodinných receptů(16 receptů)