Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Foie gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Foie gras s karamelizovanými jablky a cibulkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 189 g
Tuky 63 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

foie gras
třtinový cukr 100 g
balzamikový ocet 2 dcl
vývar hovězí 500 ml
polníček
na ozdobení
řapíkatý celer
na ozdobení
sůl a pepř

Postup

1

Oloupané jablko nakrájíme na silnější kroužky a dáme do studené vody s citronem.

2

Z 50 g cukru připravíme na pánvi karamel, přidáme jablko a lžíci másla, chvíli vše podusíme.

3

Vývar svaříme na polovinu, na pánvi zkaramelizujeme cukr a přidáme nakládané cibulky, které 10 minut podusíme spolu s balsamikem a vývarem.

4

Cibulky vyjmeme, omáčku svaříme na polovinu. Zprudka opečema opepřená játra, osolíme a aranžujeme s ostatními surovinami.

Autor: Žárovka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč