0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 111 g
Tuky 226 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už máte v rodině celiaka, nebo ne, tyhle výraznými chutěmi nabité palačinky z přirozeně bezlepkové cizrnové mouky budete milovat! Pokud ovšem spěcháte, náplň je skvělá i v kukuřičných tortillách nebo, pokud lepek neřešíte, v pšeničných.

Suroviny

Na cizrnové palačinky
mouka cizrnová 145 g
prosátá (viz Něco navíc)
voda 375 g
vejce 2 ks
olivový olej 2 PL
+ na opékání palačinek
sůl vločková ½ ČL
Na náplň
olivový olej 1 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
česnek 2 stroužky
prolisované
harissa 2 PL
rajčatový protlak 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mangold 200 g
zbaveného tvrdých stonků a pokrájeného na kousky (lze nahradit špenátem)
sýr 100 g
čerstvý - nejlépe labneh
máta lístky
k podávání

Postup

1

Začněte přípravou cizrnových palačinek. V odměrce smíchejte dohladka mouku, vodu, vejce, olej a sůl. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.

2

Mezitím připravte náplň. V pánvi na silném ohni rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso dozlatova, trvá to asi 4–6 minut, pomocí vařečky přitom rozbíjejte velké hrudky. Stáhněte oheň, přidejte česnek, harissu a rajčatový protlak, osolte a opepřete a vařte dalších 4–6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte mangold a nechte jej ve směsi zavadnout. Dejte stranou a udržujte teplé.

3

Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji troškou oleje. Nalijte na ni 1/6 palačinkového těsta, rozlijte po celé pánvi a opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Takto postupujte do spotřebování celého těsta. Opečené palačinky přitom udržujte teplé.

4

Palačinky naservírujte na talíř, rozdělte na ně masovou směs, přidejte trochu čerstvého sýra a posypejte lístky máty.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu cizrnové mouky si dejte pozor, aby byla 100% cizrnová bez příměsi dalších druhů. Těsto se pak chová jinak, než má!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč