0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrnové palačinky s mletým masem a mangoldem

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 111 g
Tuky 226 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ať už máte v rodině celiaka, nebo ne, tyhle výraznými chutěmi nabité palačinky z přirozeně bezlepkové cizrnové mouky budete milovat! Pokud ovšem spěcháte, náplň je skvělá i v kukuřičných tortillách nebo, pokud lepek neřešíte, v pšeničných.

Suroviny

Na cizrnové palačinky
mouka cizrnová 145 g
prosátá (viz Něco navíc)
voda 375 g
vejce 2 ks
olivový olej 2 PL
+ na opékání palačinek
sůl vločková 0.5 ČL
Na náplň
olivový olej 1 PL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 750 g
česnek 2 stroužky
prolisované
harissa 2 PL
rajčatový protlak 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
mangold 200 g
zbaveného tvrdých stonků a pokrájeného na kousky (lze nahradit špenátem)
sýr 100 g
čerstvý - nejlépe labneh
máta lístky
k podávání

Postup

1

Začněte přípravou cizrnových palačinek. V odměrce smíchejte dohladka mouku, vodu, vejce, olej a sůl. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.

2

Mezitím připravte náplň. V pánvi na silném ohni rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso dozlatova, trvá to asi 4–6 minut, pomocí vařečky přitom rozbíjejte velké hrudky. Stáhněte oheň, přidejte česnek, harissu a rajčatový protlak, osolte a opepřete a vařte dalších 4–6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte mangold a nechte jej ve směsi zavadnout. Dejte stranou a udržujte teplé.

3

Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji troškou oleje. Nalijte na ni 1/6 palačinkového těsta, rozlijte po celé pánvi a opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Takto postupujte do spotřebování celého těsta. Opečené palačinky přitom udržujte teplé.

4

Palačinky naservírujte na talíř, rozdělte na ně masovou směs, přidejte trochu čerstvého sýra a posypejte lístky máty.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu cizrnové mouky si dejte pozor, aby byla 100% cizrnová bez příměsi dalších druhů. Těsto se pak chová jinak, než má!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit