Ať už máte v rodině celiaka, nebo ne, tyhle výraznými chutěmi nabité palačinky z přirozeně bezlepkové cizrnové mouky budete milovat! Pokud ovšem spěcháte, náplň je skvělá i v kukuřičných tortillách nebo, pokud lepek neřešíte, v pšeničných.
Suroviny
Postup
Začněte přípravou cizrnových palačinek. V odměrce smíchejte dohladka mouku, vodu, vejce, olej a sůl. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.
Mezitím připravte náplň. V pánvi na silném ohni rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso dozlatova, trvá to asi 4–6 minut, pomocí vařečky přitom rozbíjejte velké hrudky. Stáhněte oheň, přidejte česnek, harissu a rajčatový protlak, osolte a opepřete a vařte dalších 4–6 minut. Na poslední 2 minuty přidejte mangold a nechte jej ve směsi zavadnout. Dejte stranou a udržujte teplé.
Na středním ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a potřete ji troškou oleje. Nalijte na ni 1/6 palačinkového těsta, rozlijte po celé pánvi a opékejte 1 až 2 minuty z každé strany. Takto postupujte do spotřebování celého těsta. Opečené palačinky přitom udržujte teplé.
Palačinky naservírujte na talíř, rozdělte na ně masovou směs, přidejte trochu čerstvého sýra a posypejte lístky máty.
NĚCO NAVÍC
Při nákupu cizrnové mouky si dejte pozor, aby byla 100% cizrnová bez příměsi dalších druhů. Těsto se pak chová jinak, než má!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)