Pečínka v seně

Pečínka v seně

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 30 g
Tuky 56 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Seno původně sloužilo jako tepelná izolace. Ve viktoriánských dobách se na pikniky balily pečeně z trouby ještě zatepla do bedýnek a obkládaly senem. Jeho vůně maso prostoupila tak nádherně, že se začalo používat už při vaření. I ve velmi zjemnělých kuchyních!

Suroviny

1 ks
vepřová pečínka 6 kotlet v celku
česnek 6 stroužků
pokrájené na \"sirky\"
olivový olej 4 PL
3 hrsti
sláma nebo seno
tymián 1 snítka
víno bílé 170 ml
šalotka 2 ks
6 ks
topinambur možno nahradit malými brambůrky

Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik zářezů a vložte do nich kousky česneku. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte, asi deset minut.

Seno a tymián dejte do kastrolu a zalijte vínem. Vložte maso, celé šalotky a topinambury nebo brambory, zakryjte poklicí a pečte v troubě asi hodinu.

Něco navíc
Topinambury, zvané i židovské brambory či jeruzalémské artyčoky, jsou hlízky jednoho druhu slunečnice, která běžně (planě) roste i u nás. Jsou jemné a nasládlé.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit