Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Staročeské štědrovečerního menu

vanocka
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:

Chcete večeřet jako vaše prababička? Připravte si devatero chodů.

Jako první si dejte nějakou drobnou sladkost, třeba oplatky s medem, případně pučálku nasladko z jedné mísy. Pak nesmí chybět jáhlová, hrachová nebo bramborová, případně i rybí polévka. Po nich si vychutnejte houbová jídla, typická pro podhorské kraje, třeba kubu.

Rybu si dejte, žijete-li v rybníkářském kraji nebo ve městě. Na stůl patří také ovoce, ať už sušené, nebo čerstvé – jablka, hrušky nebo švestky. Chcete-li být důslední a styloví, vyptejte se na štědrovečerní menu svého kraje pamětníků nebo v nejbližším skanzenu či místním muzeu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč