Lehce zahuštěný rybí vývar přijde vhod obzvlášť těm, kdo viděli zlaté prasátko. Připraví prázdný žaludek na sytý hlavní chod.
Suroviny
kapr
400
g
kapří maso (i hlava, odřezky a jikry nebo mlíčí)
cibule
1
ks
přepůlená
petržel
1
ks
na nudličky
mrkev
1
ks
na nudličky
kousek, na nudličky
máslo
½
PL
krupice
1
PL
zakysaná smetana
3
PL
mouka pšeničná hladká
1
ČL
petrželka
nasekaná
sůl
pepř
Postup
1
Očištěnou rybu i s hlavou dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli.
2
Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka.
3
Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit.
4
Podávejte posypané zelenou petrželkou. Chcete-li, doplňte křupavými krutony.