0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 30
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 44 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce zahuštěný rybí vývar přijde vhod obzvlášť těm, kdo viděli zlaté prasátko. Připraví prázdný žaludek na sytý hlavní chod. 

Suroviny

kapr 400 g
kapří maso (i hlava, odřezky a jikry nebo mlíčí)
cibule 1 ks
přepůlená
petržel 1 ks
na nudličky
mrkev 1 ks
na nudličky
celer
kousek, na nudličky
máslo 0.5 PL
krupice 1 PL
zakysaná smetana 3 PL
mouka pšeničná hladká 1 ČL
petrželka
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Očištěnou rybu i s hlavou dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli.

2

Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka.

3

Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit.

4

Podávejte posypané zelenou petrželkou. Chcete-li, doplňte křupavými krutony.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit