Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

4.4 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 44 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce zahuštěný rybí vývar přijde vhod obzvlášť těm, kdo viděli zlaté prasátko. Připraví prázdný žaludek na sytý hlavní chod. 

Suroviny

kapr 400 g
kapří maso (i hlava, odřezky a jikry nebo mlíčí)
cibule 1 ks
přepůlená
petržel 1 ks
na nudličky
mrkev 1 ks
na nudličky
celer
kousek, na nudličky
máslo 0.5 PL
krupice 1 PL
zakysaná smetana 3 PL
mouka pšeničná hladká 1 ČL
petrželka
nasekaná
sůl
pepř

1Očištěnou rybu i s hlavou dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli.

2Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka.

3Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit.

4Podávejte posypané zelenou petrželkou. Chcete-li, doplňte křupavými krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit