Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 805 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 44 g
Tuky 33 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehce zahuštěný rybí vývar přijde vhod obzvlášť těm, kdo viděli zlaté prasátko. Připraví prázdný žaludek na sytý hlavní chod. 

Suroviny

kapr 400 g
kapří maso (i hlava, odřezky a jikry nebo mlíčí)
přepůlená
petržel 1 ks
na nudličky
mrkev 1 ks
na nudličky
kousek, na nudličky
máslo ½ PL
petrželka
nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Očištěnou rybu i s hlavou dejte vařit do litru studené vody, osolte, opepřete a přidejte cibuli.

2

Až ryba změkne, vývar přeceďte a vhoďte do něj ostatní zeleninu; povařte ji doměkka.

3

Potom přidejte obrané a pokrájené maso, případně přisypte i jikry či mlíčí, krupici opraženou na másle a kysanou smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Nechte vše povařit.

4

Podávejte posypané zelenou petrželkou. Chcete-li, doplňte křupavými krutony.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín