Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Barilla Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

Barilla Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty
sdílet:
Nesnažte si ušetřit práci a lilek před zapékání opravdu opečte na oleji. Díky absenci bešamelu jsou tyto lasagne velmi jednoduché a lehké.

Suroviny pro 4 osoby

  • 2 lilky
  • 4 velká rajčata
  • 250 g lasagní Barilla
  • 250 g sýru crescenzo
  • bazalka
  • pecorino, strouhané
  • olivový olej

 

Postup

  1. Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.
  2. Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.
  3.  V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad. Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.

 

Barilla je č. 1 na těstoviny a omáčky v Itálii.  Pro více informací navštivte www.barilla.cz

Autor: Anonym (neověřeno)

Apetit magazín