Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steak z mečouna v restauraci Fluidum

Steak z mečouna v restauraci Fluidum
sdílet:
Vinohradská restaurace Fluidum připravila další večer s rybími pokrmy. Ochutnat můžete tentokrát mečouna, mořskou rybu, která je oblíbená pro své pevné a lahodné maso.

Zaujmout by vás mohly například kousky mečouna v krémové polévce z černého kořene. Tato lahodná zimní zelenina je vynikající jak syrová, tak tepelně upravená. V kuchyni má podobné využití jako chřest. Ničím nezkreslenou chuť masa z mečouna zakusíte v jednoduché steakové úpravě této ryby. Tu doplní jen brambůrky odrůdy ratte, které chutnají lehce po kaštanech, jsou olejnaté a po uvaření se nerozpadají. Jako příloha jsou proto naprosto delikatesní. Dejte si pět různých úprav rybího masa z mečouna v restauraci Fluidum.

Menu večera:

 

 

  • Carpaccio z mečouna s koriandrovým pestem a rukolou
  • Krém z černého kořene s kousky mečouna
  • Lilkovo-cuketové canneloni s tomatovým ragú a škrábaným mečounem
  • Mečoun pošírovaný v olivovém oleji s pyré z dýně Hokkaido, fava fazolkami, espuma z buffalo mozzarelly
  • Steak z mečouna s ratte brambůrkami s olivami
  • Čokoládové Mille feuille s malinovou omáčkou


Co: Speciální menu
Kdy: 9. března 2011 v 19 hodin
Kde: Restaurant Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
Za kolik: 1190 Kč
Info: www.fluidumrestaurant.cz

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...