0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

6. ročník vegetariánského festivalu otevře své brány na Vyšehradě

vegetarianský festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Oslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše přinese již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů - Vegefest 2016. Jeho šestý ročník proběhne 17. - 18. září 2016 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě.

Festival vznikl v roce 2011 se záměrem představit rozmanitost, možnosti a nové trendy současného vegetariánství a zdravého stravování. Po pěti ročnících se tento záměr rozšířil od gastronomie dále směrem k tématu zachování udržitelných a přirozených podmínek života na Zemi, k uvědomělému a šetrnému přístupu k přírodním zdrojům a jejich využití.

Hlavním pilířem festivalu je gastronomická nabídka vegetariánských, veganských i vitariánských pokrmů, které se většinou připravují přímo na místě před očima návštěvníků. Součástí hlavního programu budou přednášky na témata s vegetariánskou problematikou a témata o udržitelném životním stylu a živé ukázky vaření s komentářem ve festivalovém „kulishowroomu“.

sushi, salát

Doprovodný program potěší děti i dospělé. Program je tedy připraven nejen pro jednotlivce, ale pro celou rodinu. „Návštěvníci se mohou těšit na živé koncerty, kruhy zpívání a bubnování, cvičení a pohybové workshopy pod širým nebem, dětský koutek, divadlo pro děti, masážní stan a další. Letos se v programu objeví například Ivan Jašek, Dalibor Neuwirt, Jayamantra, Michal Haman, Ludmila Chrášťanská“ popisuje Tereza Dlabalová, organizátorka festivalu. K Vegefestu se přidružilo Taneční studio Bílá Velryba, které zatančí v sobotu večer na louce mezi sochami rituál GAIA pro Matku Zemi.

svičení v parku

Součástí festivalové scény bude letos opět Dařiště a Tabule štěstí, které zajišťuje Hearth.net. A tradičně nebude chybět pestrá nabídka festivalové tržnice, kde budete moci zakoupit sortiment potravinářského i jiného zboží z oblasti zdravého životního stylu. Festival se letos obejde zcela bez alkoholu – Bernard bude točit pouze nealkoholické pivo.

„Vegefest chce být nadále inspirací v přístupu k odpadům. V letošním roce chceme v souladu s posláním festivalu pokračovat v cestě k tzv. Nulovému odpadu (Zero Waste). Všichni prodejci se zavázali k použití kompostovatelného nádobí, které pro festival dodá společnost Bio Planeta a zajistí jeho likvidaci, a také likvidaci bio odpadu. Hlavní novinkou festivalu bude třídění odpadu na místě před očima návštěvníků, s komentářem odborníků k jednotlivým materiálům a postupům recyklace,“ říká Tereza Dlabalová.

Na festivalu nebude chybět ani stánek Apetit veggie!, kde si budete moci zakoupit aktuální číslo časopisu se slevou 20%!

Vegefest proběhne v sobotu 17. září od 11.00 do 19.00. V neděli 18. září je program naplánován od 10 do 18.00. Festival se koná za každého počasí.Vstupné stojí 150 Kč na oba dny, 100 Kč na jeden den, a vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na Vstupenkově nebo na místě. Vstupenky z předprodeje budou na festivalu slosovány o drobné i větší dobré ceny od zúčastněných prodejců.

Podrobnosti programu budou aktualizovány na www.vegetarianskyfestival.cz.

vegetarianský festival

Související články

7 potravin, které nemohou jíst vegetariáni
  • Tipy a triky

7 potravin, které nemohou jíst vegetariáni

Vegetariánství zdaleka není jen o zavržení živočišných výrobků. Je to životní styl, který u nás v posledních letech získává stále více příznivců. I ve stravování čeká na vegetariány mnoho skrytých nástrah. Přinášíme seznam sedmi výrobků,...
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit