Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánské koule v rajčatové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 1
Do 50 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3052 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 418 g
Tuky 74 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuličky na všechny způsoby milují děti i dospělí! A pokud přidáte rajčatovou omáčku, úspěch je zaručen. Tyto vegetariánské koule v rajčatové omáčce uvítají také ti, kteří nejedí maso.

Suroviny

cizrna 400 g
konzerva, slitá
česnek 1 stroužek
utřený
bazalka ½ hrnku
nasekaná + na ozdobení
cuketa 200 g
nastrouhaná a vymačkaná
quinoa 1 hrnek
vařená
mouka pšeničná celozrnná hladká 2 PL
sůl
vejce 1 ks
ricotta 120 g
rostlinný olej
na opékání
uvařené al dente, k podávání
strouhaný, či jeho alternativa vhodná pro vegetaiány, k podávání
Na omáčku
nakrájené nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
olivový olej 1 PL
možno nahradit rajčatovou pastou
italské bylinky 1 PL
sušené
nebo víc (dle chuti)
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na omáčku opékejte cibuli a česnek na oleji dosklovita, přidejte rajčatovou pastu a krátce ji opečte. Přilijte rajčata, přidejte bylinky, 1 lžíci cukru, sůl a pepř a zvolna nechte vařit, než uděláte koule.

2

Cizrnu nasekejte v robotu najemno (klidně až na pastu) a dejte do mísy. Přidejte česnek, bazalku, cuketu, quinou, mouku, sůl a vejce a promíchejte. Opatrně vmíchejte ricottu a vytvarujte z hmoty kuličky. Postupně je opékejte na pánvi na oleji.

3

Omáčku dochuťte zbylým cukrem, solí a pepřem, koule vložte do omáčky a ještě 5 minut vařte. Podávejte s těstovinami, posypané parmazánem a bazalkou.

NĚCO NAVÍC
Hmotu na koule lze zpevnit moukou či nastrouhaným parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín