Netradiční pokličku můžete udělat ze všeho, co se dá pořádně rozmačkat – batáty, mrkev, dýně...
Suroviny
1 V pánvi rozpalte olej, vsypte pórek a na mírném plameni opékejte 4–5 minut, dokud nezměkne. Vsypte mrkev, česnek a ještě 5 minut opékejte. Přidejte šalvěj, tymián, obě čočky, rajčata, osolte, přilijte vývar a víno, promíchejte a za občasného míchání vařte 15–20 minut.
2 Troubu předehřejte na 200°C.
3 Mezitím na pokličku uvařte brambory i batáty doměkka, slijte, přidejte máslo, osolte, opepřete a rozmačkejte na kaši.
4 Do pánve ke směsi přidejte worcester, sójovou omáčku, chilli, cukr, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a v případě potřeby zřeďte trochu vodou. Směs přesuňte do zapékací misky a navrch naneste bramborovo-batátovou kaši, uhlaďte a lžící udělejte na povrchu vlnky. Posypte sýrem a dejte péct na 20 minut.