Do každého burgeru patří něco křupavého. Kvašená zelenina tuto roli zvládne bezchybně.
Suroviny
Postup
V pánvi na oleji osmažte cibuli dozlatova a výrazně ji osolte. Seitan pomelte na masovém strojku nebo v robotu. Dejte do mísy a přidejte k němu nastrouhanou mrkev, bylinný pepř, drcený česnek, osmaženou cibuli a dochuťte přírodní sójovou omáčkou. Vypracujte soudržnou hmotu. Pokud je příliš řídká nebo se rozpadá, přidejte pohankovou mouku. Vytvarujte placičky a smažte je po obou stranách na rozpáleném oleji.
Housky na burger podélně rozkrojte (ale ne úplně), potřete kečupem a hořčicí, na housku položte seitanový karbanátek, pickles (z nějž jste předem vymačkali šťávu). Můžete přidat i lžíci ochucené tofunézy nebo majonézy a kousek čínského zelí. Přiklopte a podávejte.
NĚCO NAVÍC:
Do těsta lze přistrouhat uzené tofu nebo uzený tempeh pro výraznější uzenou chuť. Chuť vylepší i sezam. Kdo jí maso, může použít hotové biokarbanátky z mletého hovězího masa, které lze koupit ve většině supermarketů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin(30 receptů )
- Nejlepší domácí burgery: 15 ověřených receptů(15 receptů )
- Veganské recepty s chutí umami aneb čím vylepšit veganská jídla, aby si na nich pochutnali i masožrouti(23 receptů )
- Pickles, kimči: Recepty na rychle kvašené dobroty pro silnou imunitu(21 receptů )
- Neodolatelné vege burgery: z luštěnin, hub i ze zeleniny(14 receptů )