0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánský burger s pickles

Vegetariánský burger s pickles
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vegetariánský burger s pickles

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2438 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 333 g
Tuky 26 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do každého burgeru patří něco křupavého. Kvašená zelenina tuto roli zvládne bezchybně.

Suroviny

seitan 300 g
(tj. 1–2 balíčky, mívají různou váhu, koupíte v bioprodejnách)
cibule 1 ks
větší kus, nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
pepř
sójová omáčka 2 PL
shoyu nebo tamari
česnek 3 stroužky
drcený
sůl mořská
mouka pohanková hladká 100 g
bio, dle hustoty těsta
olej
na smažení, popřípadě bio palmový tuk
housky 5 ks
na burgery
hořčice
kečup
zelenina
kvašená - pickles (viz recept)

1 V pánvi na oleji osmažte cibuli dozlatova a výrazně ji osolte. Seitan pomelte na masovém strojku nebo v robotu. Dejte do mísy a přidejte k němu nastrouhanou mrkev, bylinný pepř, drcený česnek, osmaženou cibuli a dochuťte přírodní sójovou omáčkou. Vypracujte soudržnou hmotu. Pokud je příliš řídká nebo se rozpadá, přidejte pohankovou mouku. Vytvarujte placičky a smažte je po obou stranách na rozpáleném oleji.

2 Housky na burger podélně rozkrojte (ale ne úplně), potřete kečupem a hořčicí, na housku položte seitanový karbanátek, pickles (z nějž jste předem vymačkali šťávu). Můžete přidat i lžíci ochucené tofunézy nebo majonézy a kousek čínského zelí. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC:
Do těsta lze přistrouhat uzené tofu nebo uzený tempeh pro výraznější uzenou chuť. Chuť vylepší i sezam. Kdo jí maso, může použít hotové biokarbanátky z mletého hovězího masa, které lze koupit ve většině supermarketů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč