0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vegetariánský burger s pickles

Vegetariánský burger s pickles

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 5

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2438 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 333 g
Tuky 26 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do každého burgeru patří něco křupavého. Kvašená zelenina tuto roli zvládne bezchybně.

Suroviny

seitan 300 g
(tj. 1–2 balíčky, mívají různou váhu, koupíte v bioprodejnách)
cibule 1 ks
větší kus, nadrobno
mrkev 1 ks
nastrouhaná
pepř
sójová omáčka 2 PL
shoyu nebo tamari
česnek 3 stroužky
drcený
sůl mořská
mouka pohanková hladká 100 g
bio, dle hustoty těsta
olej
na smažení, popřípadě bio palmový tuk
housky 5 ks
na burgery
hořčice
kečup
zelenina
kvašená - pickles (viz recept)

1 V pánvi na oleji osmažte cibuli dozlatova a výrazně ji osolte. Seitan pomelte na masovém strojku nebo v robotu. Dejte do mísy a přidejte k němu nastrouhanou mrkev, bylinný pepř, drcený česnek, osmaženou cibuli a dochuťte přírodní sójovou omáčkou. Vypracujte soudržnou hmotu. Pokud je příliš řídká nebo se rozpadá, přidejte pohankovou mouku. Vytvarujte placičky a smažte je po obou stranách na rozpáleném oleji.

2 Housky na burger podélně rozkrojte (ale ne úplně), potřete kečupem a hořčicí, na housku položte seitanový karbanátek, pickles (z nějž jste předem vymačkali šťávu). Můžete přidat i lžíci ochucené tofunézy nebo majonézy a kousek čínského zelí. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC:
Do těsta lze přistrouhat uzené tofu nebo uzený tempeh pro výraznější uzenou chuť. Chuť vylepší i sezam. Kdo jí maso, může použít hotové biokarbanátky z mletého hovězího masa, které lze koupit ve většině supermarketů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit