Co zahřeje víc než dobře uvařená polévka? Silný vývar vás postaví na nohy po probděné noci, hustá zeleninová polévka zasytí, když se vracíte unaveni z práce. Naučte se připravovat přesně takové.
Na kurzu vaření se dozvíte vše, co je důležité pro přípravu poctivých domácích polévek. Dozvíte se, že consommé je druh čirého vývaru a velouté krémová, žloutkem zjemněná polévka. Naučíte se připravit vývar jako profesionál a objevíte způsoby, jak polévku perfektně zahustit. Uvařte si lahůdkovou kulajdu se zastřeným vejcem pod vedením šéfkuchaře Václava Friče, velkého milovníka a mistra klasické české kuchyně.
Menu kurzu:
- Mušlová polévka s martini
- Hráškový krém
- Staročeský kachní kaldoun s játrovým knedlíčkem a domácími flíčky
- Slepičí polévka s domácími nudlemi
- Pravá kulajda se zastřeným vejcem
Co: Kurz vaření
Kdy: 1. února 2011 od 16.30
Kde: Pražský kulinářský institut, Suchdolská 14, Praha 6
Za kolik: 3200 Kč
Info: www.prakul.cz