Čeští farmáři nabízejí jarní zeleninu v Holešovické tržnici

mrkve-žlutá-řepa-zelenina-mrkev-2106825
ZDROJ: RitaE
sdílet:
Máte chuť na čerstvou zeleninu od českých farmářů? Vyrazte do Holešovické tržnice.

Přijďte si pro českou zeleninu na zelinářské trhy v Holešovické tržnici. Farmáři nabízejí jarní zeleninu, kterou právě začali sklízet ze svých polí. Koupíte zde květák z Litoměřicka, ten byl vypěstován bez chemických postřiků, dále kapustu, která je báječná do polévek, karbanátků i jako chutná příloha k masu. Báječné jsou také kedlubny, které jsou podle farmáře Jana Ritticha to nejčerstvější, co nabízí. Navíc prý nejsou vůbec dřevnaté.

Tržiště najdete v areálu Holešovické tržnice v hale č. 22. Otevřeny jsou každý všední den a v sobotu. Více informací o trzích najdete na www.holesovickytrh.cz.
 

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Jak na to: domácí kvašená zelenina
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí kvašená zelenina

Kvašení patří k nejstaršímu způsobu konzervace potravin. Používalo se původně hlavně tam, kde slunce nebylo natolik silné, aby se potraviny mohly uskladňovat pouhým sušením. Bohužel metoda kvašení zeleniny kvůli určité pracnosti, a hlavně...
Pečte se zeleninou!
  • Tipy a triky

Pečte se zeleninou!

Nebojte se přidat do sladkých koláčů řepu, mrkev nebo třeba dýni. Zeleninové plody léta jsou skvělé nejen ve slaných jídlech. Moučníkům předají šťavnatost a plnou, bohatou chuť. Naprostým evergreenem prázdninového pečení je cuketová...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit