Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní vepřové se spoustou zeleniny
Pikantní vepřové se spoustou zeleniny
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

3.2/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2059 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 241 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medailonky osmažené ,po čínsku‘ s hromadou svěží zeleniny, krásně ovoněné kořením. Pikantní vepřové se spoustou zeleniny  je lahůdka nejen pro ,dietní‘ dny.

Suroviny

rýže 200 g
jasmínová, možno nahradit rýží basmati
olej 2 PL
panenka 500 g
na tenké proužky
jarní cibulka 2 svazky
na kousky
celerová nať 6 ks
lze nahradit koriandrem
několik lístků natrhaných na kousky
jemně nastrouhaná kůra + šťáva
chilli sušené
lze vynechat
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vařte v osolené vodě (pozor, rýže může hodně nabýt na objemu, až o sto procent!) asi dvanáct minut.

2

Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí a nechte ho ovadnout.

3

Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1823 kJ, 38 g bílkovin, 46 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených tuků, 4 g vlákniny a 0,78 g soli.
Pikantní hovězí se zeleninou: Místo vepřového prostě použijte proužky hovězího.

Obměny:
Kořeněné vepřové s mladou  kukuřicí a houbami: Vyzkoušejte jiné druhy zeleniny (třeba mladou kukuřici, mrkev, nastrouhané zelí), případně houby.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

16.05.2008 09:34
třeba pro isnpiraci
31.08.2007 09:29
Recept se nachází v č.1/05, str.73

Apetit magazín