Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2059 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 241 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medailonky osmažené ,po čínsku‘ s hromadou svěží zeleniny, krásně ovoněné kořením. Pikantní vepřové se spoustou zeleniny  je lahůdka nejen pro ,dietní‘ dny.

Suroviny

rýže 200 g
jasmínová, možno nahradit rýží basmati
olej 2 PL
panenka 500 g
na tenké proužky
jarní cibulka 2 svazky
na kousky
celerová nať 6 ks
lze nahradit koriandrem
několik lístků natrhaných na kousky
jemně nastrouhaná kůra + šťáva
chilli sušené
lze vynechat
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vařte v osolené vodě (pozor, rýže může hodně nabýt na objemu, až o sto procent!) asi dvanáct minut.

2

Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí a nechte ho ovadnout.

3

Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1823 kJ, 38 g bílkovin, 46 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených tuků, 4 g vlákniny a 0,78 g soli.
Pikantní hovězí se zeleninou: Místo vepřového prostě použijte proužky hovězího.

Obměny:
Kořeněné vepřové s mladou  kukuřicí a houbami: Vyzkoušejte jiné druhy zeleniny (třeba mladou kukuřici, mrkev, nastrouhané zelí), případně houby.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

16.05.2008 09:34
třeba pro isnpiraci
31.08.2007 09:29
Recept se nachází v č.1/05, str.73

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč