Medailonky osmažené ,po čínsku‘ s hromadou svěží zeleniny, krásně ovoněné kořením. Pikantní vepřové se spoustou zeleniny je lahůdka nejen pro ,dietní‘ dny.
Suroviny
Postup
Rýži vařte v osolené vodě (pozor, rýže může hodně nabýt na objemu, až o sto procent!) asi dvanáct minut.
Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí a nechte ho ovadnout.
Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.
JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1823 kJ, 38 g bílkovin, 46 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených tuků, 4 g vlákniny a 0,78 g soli.
Pikantní hovězí se zeleninou: Místo vepřového prostě použijte proužky hovězího.
Obměny:
Kořeněné vepřové s mladou kukuřicí a houbami: Vyzkoušejte jiné druhy zeleniny (třeba mladou kukuřici, mrkev, nastrouhané zelí), případně houby.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Obědy pro ostré hochy i děvčata(9 receptů )
Komentáře