0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pikantní vepřové se spoustou zeleniny

2.4/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2059 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 241 g
Tuky 56 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medailonky osmažené ,po čínsku‘ s hromadou svěží zeleniny, krásně ovoněné kořením – to je lahůdka nejen pro ,dietní‘ dny.

Suroviny

rýže 200 g
jasmínová, možno nahradit rýží basmati
olej 2 PL
panenka 500 g
na tenké proužky
jarní cibulka 2 svazky
na kousky
celerová nať 6 ks
lze nahradit koriandrem
několik lístků natrhaných na kousky
jemně nastrouhaná kůra + šťáva
chilli sušené
lze vynechat
sůl
pepř

Postup

1

Rýži vařte v osolené vodě (pozor, rýže může hodně nabýt na objemu, až o sto procent!) asi dvanáct minut.

2

Mezitím rozpalte ve woku či velké pánvi olej, přidejte vepřové maso a tři až čtyři minuty ho smažte. Přihoďte cibulku, brokolici i celerovou nať a za stálého míchání restujte ještě čtyři minuty. Přidejte čínské zelí a nechte ho ovadnout.

3

Přisypte koriandr, limetkovou kůru a vymačkejte i trochu limetkové šťávy. Můžete přidat chilli. Osolte a opepřete. Podávejte s rýží.

JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1823 kJ, 38 g bílkovin, 46 g cukrů, 12 g tuku, 2 g nasycených tuků, 4 g vlákniny a 0,78 g soli.
Pikantní hovězí se zeleninou: Místo vepřového prostě použijte proužky hovězího.

Obměny:
Kořeněné vepřové s mladou  kukuřicí a houbami: Vyzkoušejte jiné druhy zeleniny (třeba mladou kukuřici, mrkev, nastrouhané zelí), případně houby.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/05, str.73

Anonym

třeba pro isnpiraci

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč